24 Eylül 2014 Çarşamba

Gizli Cennet Akyaka...




    İngiliz Times gazetesinin Türkiye' nin gizli cennetleri arasında gösterdiği, Akyaka' yı biraz tanıyalım istedim. Fotoğraflarına bakınca bile içimiz gidiyor muhteşem bir yer. Hem kafa dinlemelik, hem yüzmelik doğa ile dost bir yer burası.
    Akyaka, Muğla ilimizin güzide ilçelerinden biri. Kendine özgü Muğla-Ula evlerinin bir yansıması olarak oluşturulmuş, harika mimarideki villa tipi evlere sahip. Yıl boyu turist ziyareti olan bu yerde dostuk, misafirperverlik eşliğinde organik gıdalarla doğal bir tatil geçirebilmeniz mümkün. Konaklama da hiç sıkıntınız olmasın; otellerden, pansiyonlara ve apartlara geniş bir yelpazede 53 adet kadar konaklama yeri sunuyor belde size. Buranın en güzel yanı dinlenmenin yanında, çok çeşitli sportif aktiviteleri yapabilecek olmanız.
    Otantik yapıdaki Azmak Nehri kenarı; balık restoranları, yürüyüş parkurları, orman piknik alanları, deniz sporlar, treking alanları, tarihi ziyaret yerleri, kuş gözlem evi, Gökova körfezi turları, Sedir Adası, Kleopatra plajı sizilere son derece naturel bir tatil sunacak orası kesin.
    Akyaka koyu motorlu su sporlarına kapalı olduğu için de Mayıs ile Kasım ayları arasında, her seviyeden sörfçülerin uğrak yerlerinden biri haline gelmiş. Sörfe yeni başlayacaklar için koyun kapalı kısmı da son derece güvenli. Bu 3 km' lik sığ ve kum sahilde 6 ay boyunca batıdan sahile esen rüzgar eşliğinde, uçurtma sörfü yapabilme olanağınızda var. Akyaka bu konuda dünya standartlarında koşullar sunmakta; Kitesurf okulu bu sporu öğrenmek isteyenlere tüm imkanları sunuyor.
    Bisiklet ile de gezebileceğiniz Gökova' nın köylerinden, yokuşsuz rahat bir parkur ile Sakar' ın zirvesinden, Gökova' nın tukuaz sularına doğru mükemmel manzara eşliğinde iniş gerçekleştirebilirsiniz. Bu spora gönül verenler için; Bodrum -Datça- Akyaka üçgeninde haftalık turlarda düzenlenmekte.
  Kaya tırmanışı için, Çınar plajının üst tarafında yer alan kayalıklar 7 rotasıyla yeni başlayanlar ve kendini geliştirip harika bir manzara eşliğinde tırmanmanın keyfine varmak isteyenler için çok uygun. Malzemeler ise Gökova Rüzgar tarafından karşılanmakta.
    Burada yapabileceğiniz sporlar, geziler saymakla bitmiyor. Bunlar dışında, yamaç paraşütü ile adrenalinizi tetikleyip, rafting ile de perçinleyebilirsiniz. Yelken okulunda eğitim alıp günübirlik turlara katılabilir, Forest Parkta binicilik yapabilirsiniz. Toparlar kanyonun da 6 kmlik parkurunda kanyon geçişinde yüzmek, yürümek, şelalerden atlayıp, iple iniş yapmakta cabası
     Ben bu kadar etkinliğe gelemem diyorsanız, Sedir Adası' ndaki Kleopatra plajınının muhteşem kumunda güneşlenip denizinde serinleyebilirsiniz...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder