19 Eylül 2014 Cuma

The Great Ocean Road - Büyük Okyanus Yolu - Australia



     Burası dünyanın gerçek üstü olan sahillerinden biri. O kadar güzel ki; insan bakmaya doyamıyor. İsminden de anlaşılacağı gibi büyük okyanus yolu. Fakat; ben şahsen manzarayı izelemekten bu yoldan geçemem, geçsem dahi olası kazalara da karışabilirim. The Great Ocean Road 243 kilometre uzunluğunda; Torquay şehrinden, Warrnambool şehrine uzanan bir yol, dünyanın en uzun yollarından biri niteliğinde.
   Tarihi değeri ise oldukça etkileyici. Bu yol, I. Dünya Savaşı' nda ölen askerler adına, II. Dünya Savaşı' ndan dönen askerler tarafından anıt olarak yapılmış. Yol, dünyanın en büyük savaş anıtı olarak kabul ediliyor ve 1919 - 1932 yılları arasında yapımı tamamlanmış. Kıyı boyunca değişen arazi ve Oniki Havari kalker yığını oluşumları dahil olmak üzere, birçok önemli noktalara erişim sağlayan sarmal bir yol. Bu yolda; bu tür yerlerde olabilecek çoğu coğrafi oluşumu görebilirsiniz, coğrafya dersi gibi mekan. Yol, 2011 de Avustralya Ulusal Miras Listesine eklenmiş. Turistik değeri çok yüksek olan bu yeri Avustralya' ya yolunuz düşerse mutlaka bu yolda yolculuk yapın, ama aracı siz kullanmayın :)
   Birbirinden güzel seyirlik fotoğraf ekledim doya doya bakın...


The Great Ocean Road, starts at Torquay and travels 243 kilometres to finish at Warrnambool the largest city along the road. Built by returned soldiers between 1919 - 1932 and dedicated to soldiers killed during World War I, the road is the world' s biggest war memorial. The road is very important tourist attraction in the region. The road was added to the Australlian National Heritage List in 2011...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder