22 Eylül 2014 Pazartesi

Türkiye' de Yaz Tatili İçin Nereleri Tercih Ederiz

 
    Yazın son anlarındayız. Yine kış mevsimi kapımızı çalacak ve bakalım bu yılki kışta; karlı, yağmurlu, yoksa çok soğuk mu geçecek göreceğiz. Bu yazın son günlerinde, yıllık izinleri sonlara kalmış ve tatile gitmek isteyen kişiler için bu yazımı yazıyorum.
    Bu mevsimde nerelere gidebilir, gezebilirsiniz fikir vereyim biraz. Spesifik olarak deniz, kum, güneş, üçlüsünü ele alarak tatil örnekleri vereceğim. Çünkü kış tatilleri için, bence henüz erken biraz daha yazın tadını çıkartmak şart. Türkiye gezmek görmek ve tatilinizi geçirmek için çok güzel şehirlere, kıyılara sahip bir ülke. Hiç uzaklarda mutluluk arayıp; pasaportla, vize ile uğraşmanıza, turlarla bir o yana, bir bu yana koşturmanıza gerek yok. Elbet yurtdışıda görülmeli, gitmeyin demiyorum fakat; bence önce kendi güzel ülkemizi gezelim, buralara doyalım istiyorum.
    Hem deniz, kum, güneş olsun,  hem de ben biraz tarih meraklısıyım diyorsanız ilk seçeneklerinizden biri: Marmaris olmalı. Denizi sıcak, tekne turları ile Dalyan' a gidip renkli bir gün geçirebilirsiniz ve Kleopatra adasını gezebilirsiniz...
    Fethiye, zaten başlı başına tercih edilen mekanlardan. Tatilimde biraz da aksiyon istiyorum diyenler için, çok güzel mekanlara sahip bir yer. Ölüdeniz' i ve butik otelleriyle beraber. Kampingler de farklı dostluklar kurup, yamaç paraşütü yaparak heyecanınızı kat kat arttırabilirsiniz. Tarihi gezilecek yerler de cabası. Şüphesiz biraz yorulabilirsiniz, fakat unutlmaz olacağı da kesin.
    Bodrum' u seçerseniz barlar sokağı, gece cıvıl cıvıl çarşısı, Bitez kumsalı, Bodrum Kale' si ve su altı arkeoloji müzesi gezip görebileceğiniz yerler arasında. Eğer tatile kendi arabanızla çıkmışsanız muhteşem Bodrum koylarını da gezme şansınız olacaktır.
    Didim ve Kuşadası gibi tatil yerlerimiz, nispeten biraz daha yerli turistlerin uğrak noktaları arasındadır. Haziran ve Ağustos aylarında zaten ful olan otellere, Eylül - Ekim aylarında bile talep olacağından yerinizi gitmeden ayırtmanızda fayda var. Didim' de mükemmel denizi ve plajı ile Altınkum' u tercih edebilirsiniz. Bu deniz o kadar sığ ki; içinde yürürken yorulabilirsiniz fakat, çocuğu olan aileler için boğulma tehlikesi çok düşük olduğundan, tercih oranı yüksek bir yer. 
    Türk kültürünün tarihten esintilerle sentezlendiği yer Antalya ise, yine en çok talep gören tatil merkezlerimizden. O kadar güzel bir şehir ki; orada yaşayanlar 12 ay boyunca kendilerini tatilde hissediyor olabilirler. Çünkü; falezler üzerine kurulmuş bu güzel şehir, çok canlı, çok renkli. Diğer şehirlerin metropol sıkıcılığı ve griliğinden yoksun, insanın kanını ısıtan bir yer. Dilerseniz tatil için tercih edebileceğiniz çok güzel ilçeleri de var. Alanya, Kaş, Manavgat; Kemer, Antalya' nın tatil için ünlü ilçeleri arasında.
    Daha sakin yerler istiyorsanız Ayvalık' ı önerebilirim. Sarımsaklı plajı, şeytan tepesi ve adaları ile Balıkesir' in en güzel ilçelerinden birisi Ayvalık. Doğası muazzam, yemyeşil bir güzellikte. Denizi biraz soğuk bunu söylemeden geçemeyeceğim. Fakat, gezerim şeytan tepesine çıkar, manzaraya karşı çayımı içer, ayvalık tostumu yerim derseniz ozaman buyrun Ayvalık' a.
    Bu kısa tatil tavsiyeleri ile umarım kafanızda birşeyler canlandırmış ve yardımcı olmuşumdur. Tatillerinizin çok güzel geçmesini diliyorum...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder