14 Ocak 2015 Çarşamba

Yedigöller Doğanın Renkleri...


    Batı Karadeniz bölgesinin "Orman Denizi" olarak bilinen yazı ayrı güzel, kışı ayrı güzel olan Yedigöller Milli Parkı, sessizlik, huzur arayan ve şehrin gürültüsünden kaçan gezginler için vazgeçilmez bir mekan. Zeminde kayan yer kitleleri sayesinde oluşmuş doğal gölleri ve bu sularda yetişen Alabalıkların hikayesi 1969 yılına dayanıyor. İlk kültür alabalığı üretme yeri 1969 yılında Yedigöller Milli Parkı içinde kurulmuş. Çok sayıda farklı ağaç barındıran bitki örtüsü her mevsimi ayrı renk olduğu için muhteşem fotoğraflar çekmeniz oldukça kolay olacak.
    Milli park içinde geyik üretme alanı ve vahşi hayvanlara ayrılmış alanlarda tilki, karaca, yaban domuzu, kurt türlerini gözlemlemek zaman zaman mümkün olabiliyor. Ve tabi ki şirin sincaplar, bu kadar çok ağaç türü olunca ağaçlar üzerinde neşeyle koşturuyorlar. Parkın içinde görmeniz gereken 500 yaşındaki Anıt Ağaç yıllara meydan okuyor. Yedigöller Milli Parkına biraz yukarıdan geniş açı olarak seyretmek, fotoğraf çekimlerinizi gerçekleştirmek, gölleri ve muhteşem doğasını görmek için Kapankaya Manzara Seyir yerine çıkabilirsiniz. Yedigöller İstanbul' a 4-5 saat uzaklıkta kalırken, Ankara tarafından 3 saat uzaklıkta, yolculuğunuzun Milli Parka ulaşımdaki son 1-1,5 saatini orman yolunun sesiz koyu gölgeliği sizi sarıyor ve bu şekilde patika yoldan tırmanarak devam ediyorsunuz.
    Yedigöller Milli Parkı halk için popüleritesi yüksek, hafta sonu kaçamakları için tercih sebebi ve ayrıca doğa severlerin ekip gezilerine de ev sahipliği yaptığı için, gideceğiniz döneme karar verdiğinizde rezervasyonunuzu çok önceden yaptırın özellikle Nisan-Kasım ayarları arası dönemler Milli Parkın yoğunluk zamanları. Burada konaklamak için farklı tarzda seçeneklere sahipsiniz, pansiyon, tatil köyü, butik otel her konuğun zevkleri düşünülmüş. Ama benim tavsiyem, parkın ortamına uyum sağlamış doğadan bir parça gibi duran bungalov evleriyle Nesilce Tatil Köyü; 15 odasının yanı sıra 10 adet mini balkonlu ahşam bungalov evleri ile doğada eğreti durmayan tamamen doğal, ayrıca yemekleri çok lezzetli bu tatil köyü huzur arayan gezginler için birebir. Nesilce Tatil Köyü, Mengen Yedigöller yolu üzerinde yer alıyor.
    Yedigöller Efsanevi bir hikayeye sahip, hikaye şöyle anlatılıyor; Yedi tane olan bu doğal gölün yıllar önce bulunduğu yere 7 tane evli çift gelmiş ve kamp yapıp konaklamışlar, doğayla bütünleşmişler ve sabah bu 7 çiftin ayrı ayrı kamp yaptıkları yerlerde hepsinin özelliğine göre göller oluşmuş. Anlatılan ufak bir efsane...
    Milli Parka kışın giderseniz, eşsiz kar manzarası özellikle kışı seven gezginleri daha da büyüleyecektir. Huzurlu Orman yürüyüşleri, göllerin manzaraları ile şehre dönmeden önce biraz doğa depolamak en iyisi...



1 yorum: