6 Mart 2015 Cuma

Avusturyada Lüks Bir Ortaçağ Kasabası...

    Ortaçağ ın sanki hala hüküm sürdüğünü görebileceğiniz nadide kasabalardan biri, Avusturya, Kitzbuhel deki Tirolean Kasabası.
    Burası hem lüksü, hem de ortaçağı aynı anda yaşayabilen hoş bir yer. Hatta bu şirin ortaçağ kasabasını çok elit insanlar yakınen takip ederek, kasaba içindeki lüks mağazalardan sürekli alışveriş yapıyorlar. Profesyonel Kayak sporlarının  yapıldığı ve her kış Dünya Kupası Kayak Yarışlarının en zorlu pistlerinden biri olan Hannenkamm Streif bayırı da buradadır.
    Yazları da ayrı güzel Kitzbuhel in, golf ve tenis turnuvaları için Avrupanın ve Dünyanın birçok yerinden misafirler geliyor buraya. Avrupalı zenginlerin durak noktası olan, ortaçağ arnavut kaldırımı sokaklarında lüks arabalar ve lüks butikler görüp yinede şaşırmamanız gereken bir yer, ancak her şeye rağmen fiyatlar o kadarda uçmuş değil.
   Buraya geldiyseniz kasabanın nostaljik sokaklarını gezdikten sonra, kayak ve snowboard yapmak için dağa çıkabilirsiniz. Dağdaki kaliteli restoranlarda güzel bir yemek yiyebilirsiniz.
    Konaklama konusunda fiyatın nispeten daha uygun olduğu Pension Schmidinger i tercih edebilirsiniz. Özellikle kayakçıların bol bol tercih ettiği Kitzbuhel in 160 km uzunluğunda her düzeyde kayak yapanlar için düşünülmüş, devasa pistleri olduğu için tercih etmemek mümkün değil. Kasabada da Arpe-ski barlarda takılabilirsiniz, şansınızı denemek isterseniz kasabada Casino da var. Karların muhteşem manzarasında faytonlarla gezi yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder