6 Mart 2015 Cuma

İtalyada Narin Bir Gün Batımı: Puglia...

    Güney İtalya nın büyük bir kısmı ovalarla kaplı, kuzey kesimde dağların yükseldiği tarihi boyunca birçok uygarlığa ev sahibi yapmış güzel bir bölge Puglia...
    Unesco Kültür Mirası listesine katılmış tarihi ve çok şirin olan kasaba, Monte Sant'Angelo, taştan kaldırımlı dar sokakları, bembeyaz tarihi evleriyle, akdeniz iklimiyle gezerken keyif alabileceğiniz bir yer. Spor ve gece hayatı konusunda da büyük adımlar atmış Puglia, bu yüzden her zevke hitap eder durumda. İtalya tatili denildiğinde akıllara hemen Roma, Venedik ya da bazen Floransa gelir ancak burası henüz çok da keşfedilmemiş, bakir bir yer.
    Puglia da çok güzel anılar biriktirebileceğiniz keyifli bir yaz tatili geçirebilirsiniz. Bizim damak zevkimize uygun İtalyan mutfağının muhteşem lezzetlerini gönlünüzce tadabilir ve nostaljik harika bir fikir olan Masseria ismi verilen, çiftliklerden dönüştürülmüş otellerinde konaklayabilirsiniz. Ve her şey denize çok yakın, İtalya nın özerk bölgesi Puglia, İtalyan rüyasının farklı bir hali. Bembeyaz evlerin, pencerelerinden, teraslarından sarkan rengarenk çiçekleri ile Puglia bir harika. Henüz çok fazla keşfedilmeden gidip görmek lazım.
    Konaklamak için aklınızda bir yer fikri yoksa en ünlüsünün Borgo Egnazia olduğunu söyleyebiliriz. Burası devasa bir kale görümüyle oldukça etkileyici bir yer. Justin Timberlake de burada konaklamış. Gezebileceğiniz diğer güzel kasabalar; Martina Franca ve Cisternino. Ancak aralarında biri var ki akılda kalan ilginç mimarileriyle gelenleri kendine hayran bırakıyor. Denizin üzerindeki kayalara neredeyse sıfır olarak yapılmış bu binalar oldukça ilgi çekici burası Polignana a Mare. Diğer kasaba Alberobello isimli ve gri huni çatılı evleri ile bir başka ilginç mimariyi gözler önüne seriyor. Buralar çok canlı içlerinde güzel restoran, bar gibi mekanlar ve doyasıya hediyelik eşya satan yerler var.
    Puglia henüz bir Toskana Popüleritesine sahip değil, bu narin yeri görüp, birbirinden güzel şarapları tadıp, yemeklerini yiyip, şirin kasabalarını mutlaka gezmelisiniz. İlerde kesin belli bir üne kavuşup şımaracak ve her şeyde olduğu gibi fiyatlar burada da şüphesiz katlanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder