15 Nisan 2015 Çarşamba

Doğa ile İçiçe bir Tatil; Zigana Yayla Tatil Köyü

    Yükseklere çıktıkça, çam ağaçlarının birden bire seyrelip yok olduğunu görmek insanı şaşırıtıyor burada. Bir süre sonra sonra geriye sadece sert ve sık otların bir kumaş gibi sardığı dağ kıvrımları kalıyor. Yayla çiçeklerinin oluşturuğu renk havuzu da cabası. Bu yol Zigana Yayla Tail Köyüne gidiyor.
    1700 metre yükseklikte bulunan Zigana Yayla Tatil Köyü (Zitaş) Zigana Dağının kuzey eteğinde. Karadenizlilerin hayvanlarını otlatmak için çıktıkları yaylaların muhteşem güzelliğini dört bir yandan gelen kentlilere sunmak için harika bir ortam oluşturulmuş. Zaten Karadeniz in doğasının güzelliği kesinlikle tartışılamaz, bu durumda yolu düşen herkesin bu temiz yayla havasını alıp, harika doğasını görmesi için gitmesi gereken bir yer burası.
    Trabzon Havalimanından 45 dakikalık bir araba yolculuğu ile kolayca ulaşılabiliyor. Daha sonra tatil köyüne varınca iki katlı ahşap, şirin yayla evlerinin verandasında oturup manzaraya karşı yorgunluk kahvenizi yudumlayabilirsiniz. 30 adet çift katlı bungalow yayla evinden oluşuyor Zigana Yayla Tatil Köyü. Toplam 120 kişi yatak kapasitesindeki tesisin bir bungalow evinde bir yatak odası ve oturma odası yer alıyor. Merkezi ısıtma, banyo, duş kabin, oda servisi, yaz-kış sıcak su hep mevcut.
    Gittiğiniz mevsime göre çevrede yapabileceğiniz çeşitli aktiviteler de bulunuyor. Mis gibi dağ havasında yapılacak muhteşem orman yürüyüşleri (treking). Extrem spor meraklıları için yamaç paraşütü deneyimi. Kışın konaklamaya karar vediyseniz tatil köyü, Zigana Kayak Merkezine 7 km uzaklıkta, rahatça gidip kayak yapabilirsiniz.  Yazın ise bunun çim kayağı versiyonunu deneyebilirsiniz. Tarih ve Kültür gezilerine katılabilir, bisikletle gezebilir ya da avcılık ile uğraşabilirsiniz.
    Kuruluş yılı 1992 yılına dayanan Zigana Yayla Tatil Köyü, 2012 yılında yaptığı yenilemelerle ve yeni eklenen restoran bölümüyle de bir hayli güzel olmuş. Zengin menü çeşidi ve akşamları ise konuklarına canlı müzik keyfiyle harika ve değişik bir tatil olanağı sunuyor.
    Çeşitli organizasyon ve iş toplantıları yapmaya da elverişli olan tesis, şehrin stresinden kurtulup daha soft ve doğa ile iç içe olan bir ortamda vakit geçirebilmenize olanak tanıyor. Tesise yakın başka yaylalar ve tarihi yerler bulunuyor. Vazelon Manastırı 17 km uzaklıkta yer alırken, Sümela Manastırı ise 36 km uzaklıkta bulunuyor. Torul Karaca Mağarası 30 km uzaklıkta ve Kuştul Manastırı ise Zigana Yayla Tatil Köyüne 35 km uzaklıkta yer alıyor. Ayrıca tarihi muhteşem doğası ve lezzetli sütlacı ile ünlü Hamsiköy ü ziyaret etmek isterseniz tesise 6 km uzaklıkta ve kolayca ziyaret edilebilir. Doğa ile baş başa tatil sevenler ve kentlerin tüm gürültüsünden, sıkıntısında uzaklaşmak isteyenler için çok ideal bir tatil olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder