27 Mayıs 2015 Çarşamba

Datça Tatil ve Konaklama Rehberi...

   
    Kökleri denizle buluşmuş çam ormanlarının gölgesindeki muhteşem koylarda denize girip, enfes bir tatil geçirmek için Datça uygun bir durak.
    M.Ö. 2000 yıllara dek uzanan bir yerleşim yeri olan Datça, tam manası ile Ege nin incisidir. Akdeniz ikliminden örnekler taşıyan güzide belde, muhteşem plajlarıyla ve tertemiz berrak deniziyle 235 km lik sahil şeridine sahiptir.
    Yarımada sit alanı ilan edilmiş ve özel korumaya alınmıştır. Yat turizmi yanı sıra yelken sörfü etkinliklerinin de yapılabildiği Datça da, pek çok mavi bayrak almaya hak kazanmış plaj bulunmaktadır. Halkı turizmin yanında, zeytin ve badem yetiştiriciliğinden de gelir sağlamakta. Bodrum Datça ve Fethiye arası düzenlenen yat gezileri ile de beldeye gelmeniz, gezmeniz ve güzel denizinde yüzmeniz mümkün.

     Datça da Nereler Gezilir?
Muhteşem doğasında yürüyüşler yaparak, doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Datça adasında kara ve ada arasındaki boşluk doldurularak yarım adaya dönüştürülmüş ve ticarette yararlanılan iki liman kurulmuştur.
    Bu iki limanda tarihi kalıntılar açısından Mendirek kalıntıları günümüzde de görülebiliyor. Datça nın tarihinde yaşamış Dor ve Roma uygarlıklarına ait pek çok tapınağı gezip, inceleyebilirsiniz. Bu tapınaklarda birbirinden güzel Afrodit heykellere rastlamanız mümkün.

    Datça da Nerede Kalınır?
Tarihi dokuyu her bölgesinde korumuş saklı güzellik Datça da çok sayıda pansiyon ve otel bulabilirsiniz. Pansiyon fiyatları gecelik kişi başı 50 ile 200 TL arasında değişiklik gösteriyor. Denize 5 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan 10 odalı içinde bungalow ve taş-ahşap 2 suit binası ile Yalım Pansiyon Yamaçevleri bir alternatif olabilir.
    Başka bir seçenek olarak da ahşap evlerde konaklamak isteyenler için Palamutbükü ndeki Aylin Ahşap Evler tercih edilebilir. Sabahlar doğa yürüyüşleri, muhteşem bir köy kahvaltısı ardından, masmavi denizde yüzme keyfiyle, tamamen dingin ve stresten uzak bir tatil geçirme fikri bence çok çekici...

Datça Konaklama Rehberi için BURAYA tıklayınn...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder