23 Mayıs 2015 Cumartesi

Muğla' nın güzel ilçelerin biri; Köyceğiz...

   
    Muğla ili birçok güzel ilçeye sahip işte Köyceğiz de bunlardan biri. Özelliği bozulmamış turistik köy havası ve muhteşem doğası ile oldukça sevimli bir ilçe.
    Köyceğiz in tarihi M.Ö. 3400 lü yıllara dek ulaşıyor. Tarihteki uygarlıklar en güzel yerleri ve nerelerde yaşanması gerektiğini gerçekten iyi biliyormuş bu yüzden Ege ve Akdeniz bölgesinde bu denli fazla uyarlık kalıntısı var bu kıyılar yaşamak için muhteşem yerler. Bir dönem Büyük İskender in el koyduğu Köyceğiz, o dönem önemli ticaret uyerlerinden biri haline gelmiş. Sonrasında Bizanslılar hakim olmuş. Osmanlı Döneminde de gözde yerlerden biri olmuş.
    Köyceğiz Ege ve Akdeniz Bölgelerinin birleştiği yerde adete bir köprü, geçiş niteliğinde bulunuyor. Halk tarım, hayvancılık ve ormancılık yanı sıra turizim ile de geçim kaynağını sağlıyor.

Köyceğiz' de Nereler Gezilir?
İlçe de Sultaniye köyünde bulunan tarihi Sultaniye Kaplıcaları ziyaret edilebilir. Roma Dönemi nden bu yana dek uzanan kaplıcalar, o dönemde hastane olarak kullanılıyormuş ancak o kadar iddalılarmış ki; 400 kişi kapasiteli bu hastaneye ölüm giremez deniyormuş.
    Çandır Köyünde yer alan şifalı çamur banyoları ve görülmesi gereken Yayla Köyü ayrıca safari sevenler için de Gökçeova da safari aktivitesi yapılacaklar arasında. Muazzam güzellikteki Ekincik plajı ve koyuna giderek hem yüzüp, hemde su kayağı ve sörf aktiviteleri ile eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. Dilerseniz karşıya Dalyana geçip, orayıda gezebilir ve caretta caretta kaplumbağalarını görebilirsiniz.
    Ayrıca doğal güzelliğe sahip Köyecğiz Gölü gerçekten de görülmeye değer yerlerden biridir. Göl deniz seviyesinden 8 metre yukarıda kalıyor ve Dalyan boğazından denize dökülüyor.

Köyceğiz' de Nerede Kalınır?
Huzurlu doğasında göl ve yemyeşil orman manzarasına karşı konakyalabileceğiniz her bütçeye uygun pansiyon, otel ve butik otel bulunuyor. Oraya gittiğinizde beğendiğin birini seçip çok rahat konaklayacak yer bulabilirsiniz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder