13 Temmuz 2015 Pazartesi

Alaçatı' da Eğlence ve Rüzgar Sörfü


    Rüzgar sörfü denilince ülkemizin en gözde yerlerinden biri şüphesiz Çeşme - Alaçatı dır. Son yıllarda popülerliği bir hayli artmış olan Alaçatı, Çeşme' nin 12 km uzağında yer alıyor.
    Evlerinin buram buram tarih kokan duvarları, pencereleri muhteşem güzellikteki dar sokaklara bakıyor. Eğlence ve gece hayatını da renklendiren birbirinden güzel ve kaliteli mekanları, koyları, plajları ile Alaçatı da unutulmaz tatiller deneyimlenebilir.


    Tarihi evlerin çevrelediği sokakları gezerken size geçmişi hayal ettiren, nostaljik Ege havasını tadabiliyorsunuz. Bu evler zaten Alaçatı' nın simgelerinden biri. Diğer görülmesi gerekenler ise Yel Değirmenleri... Çoğusunun restore edildiği ve restoran, kafe gibi yerlere dönüştürülerek turistlere tarihi ambiyansı yaşattığı muhteşem yapılar. Burada romantik bir akşam yemeği unutulmaz olacaktır.
    Gündüzlerinizi denizin harika kumsalla buluştuğu plajlarda, akşamlarınızı ise; Çark Plajında parti ve eğlencenin doruklarda olduğu yerde değerlendirebilirsiniz.


    Tüm hengameden sıkıldığınızda, Hacı Memiş Mahallesine bir uğrayın burada hatırı kırk yıl süren Alaçatı Dutlu Kahvecisini ziyaret ederek, günün yorgunluğunu bol köpüklü bir Türk kahvesi ile silip atabilirsiniz. Bu tarihi güzel kahvede dut ağaçlarının altında keyif yapmaya inanın değecektir.
    Son yıllarda ülkemizdeki ünlülerinde uğrak noktası haline gelen Alaçatı' da eğlence dolu bir tatil geçirirken, sörf tutkunuzu gidebilir ve bu güzel kasabada bilmediğiniz yönlerinizle tanışabilirsiniz...






Windsurfen in Alaçatı
    Das 12 kilometer von Çeşme entfernte Alaçatı ist mit seinen mit Kopfsteinen gepflasterten Strassen, den hundertjährigen Windmühlen und den Mastixplantagen ein sympathischer Fischerort. Obwohl im natürlichen Hafen von Alaçatı ständig eine starke Brise weht, ist das Meer ruhig.


    Deshalb ist diese Bucht bei den Windsurfern in aller Welt längst kein Geheimtipp mehr. In der Wındsurf Saison, die von Mai bis Oktober dauert, kann man hier Surfer aller Nationalitäten antreffen. Wenn Sie zu denen gehören, die noch nie gesurft sind, können Sie in Alaçatı einen Anfänger - Surfkurse besuchen. Auch für Segler ist dis Buch von Alaçatı ideal. Jedes Jahr werden hier Surf und Segelregatten veranstaltet, an denen weltbekannte Sportler teilnehmen. Lassen Sie sich diese Ereignisse nicht entgehen.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder