5 Ağustos 2015 Çarşamba

Avustralyalı Lionel Buckett' in Tasarladığı Mağara Evi / Cave House Design


    Bu etkileyici mağara evi (cave house) kendi tasarlayıp, inşaa eden Lionel Buckett Avustralya' nın en nefes kesici manzaralarından birine sahip.
    Ev hem mağara tipi, hem de enfes bir manzarası var. Ailesinin 240 hektarlık arazisinde böyle bir yer inşa etmek için arayışa çıkmış ve en sonunda ideal yeri bulup, projesini hayata geçirmiş. Avustralya' nın Blue Mountains Sıradağları na bakan muhteşem bir eve sahip olmuş.


    Tabiki adamda yetenek var, ilk evini 17 yaşında inşa ettiği için bu ustalık eserini yapmada çelik ve beton kullanmış. Mekanın mağara olması malzeme kullanımını minimuma indirirken, ahşap oldukça az kullanılmış. Eve girişi sağlayan kapı Orta Dünya Shirehobitlerin ev kapılarından esinlenilmiş olmalı.


    Bu etkileyici ev girşinden adım attığınızda mutfağa giriyorsunuz. Daha sonra genel yaşam alanıi oturma ve yatak odası kısmını görüyorsunuz. Sobanın ve yatağın yer aldığı kısımda sürgülü kapı ile gizlenmiş bir televizyon bulunuyor. Lionel Buckett her şeyin o kadar doğal olmasını sitemiş ki bunu tüm tasarıma yansıtmış, ambiyans harika.


    Soba üzerinde harika bir enerji değerlendirmesi yapılmış. Sobanın borularına sarılı olan metal borularda su var ve bu su ısınarak, mağaranın çatısında yer alan tanka gidiyor ve burada birikim sağlanıyor.

    Muhteşem manzaraya açılan yere kadar camlar çift cam ve bu da soğuk günlerde harika bir yalıtım sağlıyor.


    Banyo muazzam; yere gömülmüş jakuzi, taştan el işçiliği ile oyulmuş lavabo ve tuvalet mekana ideal şekilde uyum sağlamış ve atmosferi harika hale gelmiş bu arada yere kadar camla banyo da manzaraya bakıyor.


    Doğa ile başbaşa olmak zaten süper bir terapi, muhteşem bir gün batımı ve evin etrafını saran doğal bitli örtüsüne diyecek yok. Doğal balkondan gece göğünde yıldızlar tek tek sayılabiliyormuş. İnsanın hayallerinin de ötesinde evler olabiliyor, işte bu ev onlardan biri.. Bazılarını çok lüks tasarımlar mutlu ederken, ben bu şekilde yapılmış etnik tasarımlara bayılıyorum. Fotoğrafları keyifle seyredebilirsiniz :))






1 yorum:

  1. Hayallerinde ötesinde bir ağaç ev olmuş, gerçekten muhteşem resimlerde harika :))

    YanıtlaSil