8 Ağustos 2015 Cumartesi

Marmaris' te Nereler Gezilir? Nerede Kalınır?


    Marmaris kenti Antik Kent bakımından oldukça zengin olan yerlerde biri. Yerli yabancı turistlerin, tatilcilerin uğrak yeri, doyulamayan tertemiz koyları, tarihi zenginliği ile huzur veren ve eğlendiren tatiller için birebirdir.
    Marmaris' te Antik Kentler
Physkos (Fiskos) ve Phoenix, Amos, Kedrai Antik Kentlerinde geçmişe dair binlerce yıllık medeniyetlerin izlerine ulaşmak mümkün. Adalar ve koylar çevresinde çıkabileceğiniz mavi yolculuklarda hem doğa güzellikleri hemde binlerce yıllık kadim tarihi keşfedebileceğiniz muhteşem bir tatil yaşayabilirsiniz.
    Efsaneler koyu Kleopatra Plajı' nda yüzüp, tarihi adasını gezmek tarifsiz bir keyif olacaktır, mutlaka deneyin Kleopatra Plajı hakkında daha ayrıntılı bilgiye BURADAN ulaşın.


   Marmaris' in Beldeleri
Marmaris te gezebileceğiniz çok güzel beldeler var. İçmeler, Bozburun, Selimiye, Turunç ve Bördübet gibi ünlü beldeleri eğer kendi aracınızla gelmişseniz mutlaka gezin. Marmaris' in üç tarafı denizdir içi ise ormandır derler bu doğru ve tarihle de harmanlanınca ortaya muhteşem bir yer çıkıyor. Kışın dahi yaşanan aktif bir kent bu yüzden aradınız her şey var. Marinası da oldukça güzel.
 

    Dalyan Turları
Marmaris' den kalkan yatlarla Dalyan gezilerine çıkabilirsiniz. Dalyan Marmaris' in Ortaca ilçesine bağlı bir belde. Mehşur sazlıkları ve ünlü Gökova körfezinde careta carettaların yuvalarının olduğu kumsalda denize girmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Eğer şanslıysanız yavru caretaların yumurtadan çıkıp telaşla denize koştuğu döneme denk gelip bu muazzam olaya tanık olabilirsiniz. Ayrıca Dalyan daki dağa oyulmuş taştan Likya Kral Mezarlarını da mutlaka ziyaret edin ve fotoğraflayın.


    DALYAN
The unique city of Daylan is know for its Ancient ruins and mud baths. Dalyan is also know for its loggerhead sea turtle breeding grounds, beach sports, bike rides, and river tours. Don’t miss out on paragliding over the beautiful coastline and rivers of this Turkish city. The Lycian tombs are a can’t miss attraction; these tombs were carved into the cliffs along the Dalyan Çayı River circa 400 B.C. Other attractions include Iztuzu Beach, 12 Islands, Kaunos, Sulunger Lake, and Liza Cavus Thermal. Exploring the city of coastal beauty of Dalyan marks the end of our fantastic journey through Turkey and through the world!

     Marmaris' te Ne Yenir?
Akdeniz mutfağının sağlıklı, hafif ve lezzetli tatları arasında çok sayıda deniz ürünü ve balıkların tadına Marmaris' te bakabilirsiniz. Muğla mutfağına ait yöresel lezzetler arasında; hindiba, ebegümeci, radika, kuzukulağı gibi şifalı otlarla yapılan salataları veya ot ekşilemesi denen ot yemeklerinin tadına bakıp sağlıklı bir yemek yemeniz mümkün. Daha farklı lezzet arayanlar için ise; Döş ve sura dolması doyurucu et yemeklerinden. Tatlı olarak da Muğla' da özel günlerde misafirlere sunulan Muğla Saraylısı tatlısı ile yemeklerinizin üstüne tatlı ziyafeti çekebilirsiniz.

    Marmaris' te Nerede Kalınır?
Marmaris' te her bütçeye uygun irili ufaklı birçok otel, pansiyon, butik otel ya da büyük tatil köyü tarzı oteller var. Eğer Marmaris i gezmek ve merkezinde takılmak istiyorum derseniz; Golden Orange Hotel i tercih edebilirsiniz. Hem apart kısmı hem de otel odası kısmı şeklinde hizmet veren otel her şey dahil hizmet sunuyor ve apart kısmında kalsanız dahi yararlanabiliyorsunuz. Merkeze de yakın olduğu için kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer lüks bir yerde kalmak niyetindeyseniz hem balayı gibi özel günleriniz hem de lüks tatil olsun kafa dinliyeyim derseniz, başlı başına muhteşem ayrıcalıklı bir komplex olan Hotel D- Marin tam sizlik. Son derece elit ve farklı ambiyanslı bir ortam kendine özel koyları ve otelin bu koylara tekne servisi ile sıradışı bir tatil keyfi yaşamanız mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder