20 Ekim 2015 Salı

Dünyanın En Lüks ve Pahalı Evleri...


    Dünyanın en lüks ve en pahalı evleri, bakmaya doyamadığımız, pek çoğumuz için sadece hayallerde var olacak yerler. Ancak yinede hayal kurmanın bedava olmasının eşsizliği ve bu güzel evlerin resimleri insanı büyülemiyor değil.

Antilla, Mumbai' deki İlk Milyar Dolarlık Lüks Ev

Tam tamına 45 milyar dolar olduğu tahmin edilen bu sıradışı lükslükteki ev, -gerçi buna ev demek hakaret olur- ünlü petrokimya devi Reliance Industries dünyasında ve baştaki beşinci zenginlerden birinin. Ultra lüks 27 katlı bir gökdelenin sahibi mimarisini, eşi Nita Ambani' nin NewYork' ta kaldıkları ve çok beğendikleri bir otelden esinlenerek yaptırdığını belirtiyor.


İngiltere' nin En Pahalı Yapılarından

Burası 19. yüzyıldan beri İngiltere' de inşaa edilen en pahalı yapılardan biri. Mini saray lezzetindeki yapı, Londra' ya 25 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Bu yapıda öne çıkan asıl şey; 103 odası ya da 5 yüzme havuzu, helikopter pisti, bowling salonu, 50 koltuklu sinema salonu, 8 limuzin sıcak büyüklükte garajı yanı sıra 24 ayar altından işlenmiş zemin moziklerine sahip 150 milyon dolarlık bir şaheser.


Beverly Hills' de bulunan Şarkıcı Mariah Carey' nin Sarayı

Saray özenci insanlarda her nerede olurlarsa olsunlar var işte. Ancak Amerikada sanatçı insanlar o paraları çalışa çalışa kazanmışlar, sonuç olarak da Mariah Carey gibi bazıları paralarını güzelce değerlendirerek, kendilerine bizim bütün mahallenin yaşayabileceği büyüklükte lüks mekanlar yaptırıyorlar.
Dünyanın en pahalı mahallesi olan The Fleur De Lys' de yaşayan Mariah ablamızın evi, pardon sarayı 125 milyon dolar değerinde. Yüzme havuzu, uçsuz bucaksız geniş bahçesi, çılgın spa tesisi, personel hademe evleri falan filan derken saymaya yorulursunuz. Bu evin içinde Mariah' ı bulana aşk olsun...


The Godfarhet Konağı, Beverly Hills

Amerka' nın en pahalı konutlar listesinde yer alan konak, 165 milyon dolar değerinde olup, ABD gazetesi sahibi William Randolph Hearst' ın konağıymış. 29 Yatak odası, üç yüzme havuzu, tenis kortları, ünlü heykeltıraşların yaptığı heykelciklerle süslü bahçeler. Bay Hearst bu konağı 1947 yılında 120 bin dolara satın almış, Daha sonra evi 1976 da satın alanlar yüksek fiyatlarla satmak istemişler. Sonuç olarak şimdiki değerine bunu alacak babayiğit Tom Cruise, David Beckham gibi ünlülerle komşu olabilecek.


Barbie Malibu Konağı

Burası Barbie rüya evinden esinlenilerek Barbie' nin doğumunun 50. yılı olması şerefine ona has olarak dekore edilmiş. Şüphesiz pek çok erkeğe bir hayli itici gelecek sevimlilik ve pembelikteki yatak odaları ve iç mekan tasarımları, pembe rengi seven bayanlara oldukça hitap eder şekilde tasarlanmış görünüyor. Evin manzarası Pasifik Okyanusu' na bakıyor. Burada her şey pembe!! Giysi dolabında birbirinden sevimli pembe ayakkabılar, garajda pembe Volkswagen Yeni Model Beetle ve evin dekorasyonunda sıkça rastlanabilecek barbie bebekler. 

1 yorum:

  1. Dünyanın en pahalı ve lüks evleri vay bee pembeyi bende çok severim acayip fantastik bir yatak odası olmuş :)) Güzel derleme teşekkürler.

    YanıtlaSil