9 Kasım 2015 Pazartesi

Portekiz de Gezilecek Yerler


    İspanya topraklarında doğan ve Portekiz' de denize dökülen Tejo Irmağı' nın başkent Lizbon önündeki ağzı, Portekizlilerin "Saman Denizi" diye isimlendirdikleri, altı kilometre genişliğinde bir hava meydana getirir.

Avrupa' nın En Güzel Dış Limanı

    Tejo' nun kuzey kıyısındaki Lizbon veya portekizce ismiyle Lisboa Şehri, Avrupa' nın en güzel dış limanlarından birine bakar. Irmağın geçtiği dar bir liman ağzıyla Atlas Okyanusu' na açılan ve "Saman Denizi" denilen bu dış limanın suları, kıyısındaki, beyaz, pembe, sarı, yeşil ya da mavi cepheli evlerin yansımasıyla insanın gözünü kamaştıran bir renk cümbüşü yaratır.


    "Fragata" denilen renkli balıkçı kayıkları, Atlas Okyanusu' nda fırtına patladığı zaman buraya sığınırlar; hava durulup da denize açılma zamanı gelince, küçük bir filo halinde, ırmağın sararttığı sularda süzülerek liman ağzına doğru yönelirler.


    Saman Denizi' nin kuzey yakası boyunca giden çok güzel sahil yolu, Güneş Kıyısı' nın plaj sitesi ve yaz aylarında turistlerin uğrağı olan Portekiz Rivierası' nın başkenti, Estoril' e dek uzanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder