1 Ağustos 2016 Pazartesi

Erdek Kapıdağ Kamping Kamp Tatili

Erdek Kapıdağ Kamping Kamp Tatili

Merhabalar arkadaşlar Erdek Kapıdağ Kamping Kamp Tatili notlarımı yazmaya anca sıra geldi. Geride bıraktığımız Ramazan Bayramı kaçamağımızdı, fakat eğer bu kamp hoşunuza giderse Kurban Bayramı Tatili için kamp atabilir ya da diğer kamp noktalarınıza giderken, mola kampingi olarak değerlendirebilirsiniz.


    Kapıdağ Kamping, lokasyon olarak Erdek' n biraz dışında yer alıyor, ağaçlar altında, deniz kenarında güzel bir kamping. Karavanla gezenler içinde uygun, çünkü elektrik ve buzdolabı veriliyor. Kampın girişi orman yolunu anımsatıyor girince sağ tarafta kamp yönetiminin ufak bir binası var sırasında tuvaletler, mutfak ve duşlar bulunuyor. Sol yanı ise çam ağaçları ve altında kamp yerleri, dümdüz gidilerek 300 metre kadar sonra denize ulaşılıyor. Deniz kenarı kısmında mini bir büfe tost, ve alkollü, alkolsüz içecek satıyor. Ayrıca yine denize yakın kısımda mangal yakma yerleri var ve bir tek burada ateş yakılmasına izin veriliyor.
    Bizim bulunduğumuz alan kampın girişinde sol tarafta kalan ağaçların altıydı. Hem daha sakin, hem de benim açımdan resimde görülen tıstıs böceklerine bir nebze daha uzaktı. El büyüklüğündeki bu böcekler zararsız fakat tutunucu ayakları, kalın kabukları ve akşam olmaya başlamasıyla etrafta uçmaları eğer üzerinize konarlarsa zar zor uzaklaştırmanız biraz sinir bozucu. Tıstıs Böceği denmesi sebebi ise onlara dokunursanız "tısss tıss" diye ses çıkarıyorlar. Cırcır böceklerinin bir tür akrabaları olduğunu düşünüyorum. Kampın denize yakın kısımlarında bu böcekler çok fazla üremiş ve akşam saatleri çok fazla uçuyorlar, sanırım kampta sürekli kampçılar olduğu için de fazla ilaçlama yapılamıyor.

    Erdek Kamping' in denizi Marmara denizinin en temiz kıyılarından biri. Burada denizin dibi kum fakat dipte çok sayıda minare olduğu için sevmeyenler deniz ayakkabısı ile denize girebilir. Denizi birden derinleşmiyor sığ yeri var ayrıca suyun sıcaklığı da ideal.

Kapıdağ Kamping Fiyatları

Kapıdağ Kamping' de geçen yıl sel olması nedeniyle küçük çadırlar heba olmuş ve bu kendileri küçük çadır vermiyorlar, sizin getirmeniz gerek. Fiyatlar ise kişi başı gecelik tek kişi için çadır 12 lira, kişi 9 lira. Ancak tek çadırda iki kişi olursa toplamda 30 lira oluyor. Karavanlarda elektrik kullanımı ve araç bedeli de ekleniyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder