13 Ekim 2016 Perşembe

Kalkan Gezilecek Yerler ve Konaklama Fikirleri


Kalkan Gezilecek Yerler ve Konaklama Fikirleri eşine az rastlanır bir doğa sizi karşılıyor Kalkan' da. Koyları, denizi ve dağları büyüleyici güzelliğe sahip.

Kalkan Gezilecek Yerler ve Konaklama Fikirleri

Kalkan' ın eski ismi "Kalamaki" dir ve bir zamanlar Rumların çok yoğun olarak bulunduğu bir bölgedir. Arnavut kaldırımlı taştan dar sokakları, Akdeniz' in simgesi olan pembe begonviller donanmış evlerde hala Rumların izlerini hissetmek mümkün. Karşısında bulunan Meis Adası ile ticarette bulunan bir liman şehriymiş. Merdiveni andıran konumu sayesinde, her otel ve villa enfes bir deniz manzarasına sahip.
Ufak sevimli restoranlarında keyifle yemek yiyebilir, limanında gezebilir ve geceleri canlı çarşısında, renkli barlarında takılabilirsiniz. Çarşıdan deri takı, gümüş, cam ve boncuk gibi hediyelik eşyalar, süs eşyaları alabilirsiniz. Antalya sınırlarında yer alan Kalkan' a otobüsle direk ulaşabilir ya da uçakla Antalya Havalimanı' ından gelebilirsiniz. Ancak mesafe olarak havalimanı ile arası 237 kilometre olduğu için 3 saat sürecek bir yolculuğa hazır olun.

Kaputaş Plajı Efsane Plaj

Kaputaş Plajı' nın Türkiye' de eşi benzeri bulunmuyor. Uçurumların arasında kalmış, gökyüzüne uzanan muhteşem bir güzellik. Plaja inmek için bolca basamak ineceksiniz ama sonuç olarak buna değecek. Tertemiz denizin rengi ise daha önce görmediğiniz türden; açık mavi-turkuaz tonlarında. Fakat deniz diğerlerine göre daha çabuk derinleşiyor dikkat edilmeli. Kaputaş Plajı, Kalkan' a 6 kilometre uzaklıkta kalıyor, kendi aracınız ya da dolmuşlarla rahatlıkla gidebilirsiniz.

Kaputaş Plajı' nda Kamp Yapmak

Kaputaş Plajı' nda mevsimine göre çadır kurarak gece konaklayabilirsiniz. Fakat sezon zamanı buna pek izin verilmiyor. Eğer kampçıysanız rotanıza devam ederken mutlaka bir gece bu plajda konaklayıp, gece yıldızları izleyerek büyüleyici bir atmosferde kamp yapma fırsatı bulabilirsiniz. Çadırınızı gece geç kurup, sabah erkenden toplayarak pek dikkat çekmemeye çalışın.
Bir diğer güzel plaj ise Patara Plajı, kumu aynı çöl kumları gibi incecik olan uçsuz bucaksız gibi duran güzel bir sahil. uzunluğu tam 18 km olan plajın büfe ve duşu bulunuyor.

Kalkan Tekne Turları

Kalkan' ın birbirinden güzel turkuaz koylarını gezebileceğiniz turların fiyatı 50 lira. Tur paketlerine göre öğle yemeği ve çamur banyosu dahil olabiliyor. Bu tur için iyi teknelerden biri Sea Bella. Dilerseniz bir diğer gezi alternatifi olarak araçla Kaş' a gidebilir ve burada Kekova Turu' na katılabilirsiniz. Kişi başı 75 lira civarında olan tura öğle yemeği dahil. Bu gezide antik batık kentin kalıntılarını, Simena (Kaleköy) adasını, tarihi dar sokaklarını keşfedebilirsiniz. Kilim dokuyan köylüleri izleyin, güler yüzlü bu insanlarla sohbet edin ve en yukarı bulunan kaleye çıkıp gezin.

Kalkan Otel Fiyatları

Nur Otel; Limana uzaklığı 400 metre olan otel denize 10 dakika uzaklıkta kalıyor. Tümü balkonlu olan odalarında klima, internet ve tv var. Minik bir barı olan havuzlu otelde farklı tur aktivitelerine katılmak mümkün. Konaklama kahvaltı dahil kişi başı 70 lira.

Kelebek Otel; Otel limana hakim konumda ve denize 10 dakikalık uzaklıkta. Odaların bazılarında deniz manzarası bulunuyor. Kahvaltınızı çatı katında denize nazır şekilde edebilirsiniz. Apart stilinde odaları da olan havuzlu otelde kişi başı kahvaltı dahil konaklama 65 lira.

Kırlangıç Apartments; Bu apart otel Kalkan manzarasına tepeden hakim konumda. Geniş balkonlarıi mangal alanı, havuzu ve kamelyası bulunuyor. Dört kişi konakladığında 35 lira. Kurban Bayramı' nda en az bir haftalık olarak kalabilirsiniz ve kişi başı günlük kahvaltısız olarak 45-50 lira oluyor.

Neruda Otel; Otel aile işletmesiolarak şık, sade ve temiz. Çarşıya 200 metre uzaklıkta bulunan otelden plaja yürüyerek 10 dakikada ulaşılabilir. Bazı odalar şirin ahşap balkonlara sahip. apart daireleri de bulunan otelde 4 kişi kalındığı taktirde kişi başı kahvaltı dahil 65 lira, tek kişi 55 lira.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder