19 Ekim 2016 Çarşamba

Peru' nun Güneybatısındaki Huacachina Masallardaki Köy


     Ica Region Peru' nun güneybatısında yer alan bir bölge ve sadece 115 kişinin yaşadığı Huacachina' ya kuş bakışı baktığınızda onun masallarda anlatılan köylere benzediğini görebilirsiniz.

Peru' nun Güneybatısındaki Huacachina Masallardaki Köy

    Görenlerin içinde keşke burada yaşasam hissi uyandıran sevimli köy Huacachina; etrafında devasa kum tepeleri bulunan bir çölün ortasında masalsı bir vahada karşısına çıkıyor insanın ve görenlerde şaşkınlık uyandırıyor. 
    İki katlı şık beyaz evleri ve etraflarını çeviren egzotik palmiyeleri ile ziyaretçilerine görsel şölen sunabilen şirin köyün, gece manzarası da bir o kadar büyüleyici.

Turistlerin Gözdesi Huacachina

    Geceleri çölün ortasında pahalı bir mücevher gibi ışıldayan Huacachina; 1940 ve 1950 yılları arasında da gerçekten zengin iş adamlarının Peru' dan kaçıp huzur buldukları bir köy konumundaydı. 1990 yılından itibaren dünyaya ismini duyurmuş olan köy günümüzde artık turistlerin gözdesi haline gelmiş durumda.
    Ayrıca bu güzel köy çölün ortasında olmasına rağmen şehrin merkezine de oldukça yakın bu durumda popülerliğinin artmasında büyük rol oynuyor. Çöl hemen hemen dünyanın en kurak bölgelerinden biri olarak bilinse de zaten turistlerin ilgisini çeken de bu durum; dünyanın en kurak bölgesinde böylesine güzel bir vahanın olması fikri... Huacachina' ya gelen turistler, rehberlerle birlikte gündüzleri göl kenarında gezintiler yapabiliyorlar, geceleri de ışıltılı manzaranın keyfine doyuyorlar. Aktivite olarak da en çok tercih edilen şey kum kayağı, safari gibi eğlenceli aktiviteler.
Peru hakkında daha fazla yazımı okumak isterseniz BURAYA göz atıverin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder