15 Aralık 2016 Perşembe

Birgi Köyü Ödemiş Gezilecek Yerler

Birgi Köyü Ödemiş Gezilecek Yerler

Birgi Köyü Konaklama Fiyatları ve Gezilecek Yerler İçin BURAYA Tıklayın

    Birgi Köyü, zamanın durduğu bir köy, eski sineması, tarihi esnaf dükkanları, köy meydanı, nostaljik çay bahçeleri eskiden olduğu gibi hala yaşamlarına devam ediyor. Ege Köyleri arasında en güzellerinden biri olan Birgi Köyü, dizi çekimlerinin de yeni mekanı olmuş durumda. "Yeşil Deniz" dizisi Birgi'de çekilmiş ve başka bir filmin çekimine de ev sahipliği yapmış.

Birgi Türkiye'nin İlk Belediyelerinden

    Birgi Belediyesi, Türkiye'nin ilk belediyelerinden olma özelliği taşıyor. 1889'da kurulmuş belediye yakın zamanda da kapatılmış.
    Çınaraltı Pansiyon'un bahçesi çay, kahve içmek için çok keyifli bir yer, asırlık çınarın gölgesinde huzur bulabilirsiniz.


    Birgi'de yer alan İmam-ı Birgivi Türbesi 16. yüzyılın en büyük din alimlerinden ve köye de ismini veren kişi.

    Birgi-Ödemiş patatesi ve kestanesi ile ünlü. Patates kızartmasının lezzetine doyum olmuyor mutlaka deneyin, hatta burada yedikten sonra kendi evinizde yaptıklarınızı asla beğenmeyeceksiniz.
     Ege Üniversitesi, Birgi Köyü için UNESCO'nun kalıcı listesine geçmesi konusunda çalışmalarına devam ediyor, umarım yakın zamanda bu gerçekleşir.

Birgi Köyü Nerede Ne Yenir?

    Burada yemek konusunda pek çok alternatifimiz var. Kardeşler Kebap'ta Ödemiş Köftesi'ni deneyebilirsiniz 12 lira fiyatı var. Diğer yemekleri arasında 7 liraya Keşkek ve 14 liraya güveç bulunuyor.
    Baba Esnaf Lokantası'nda sulu ev yemekleri bulabilirsiniz. 4 liraya çorba çeşitleri, dana-oğlak karışımı güveç ve soğanlı yahni 11 lira, musakka ise 5 lira fiyatla sunuluyor.
    Ben kokoreç severim derseniz burada o da var efendim :) Tombaç Kokoreç'in kokoreçi 6 lira ve ardından yemek isteyeceğiniz dondurmalı incir tatlısı ise 5 lira.
    Çınaraltı Restoran Köy Kahvaltısı yanı sıra odun ateşinde pişirilen ızgara çeşitleri de güzel fiyatlr 15-20 lira.
    Akşam yemeği için son önerim ise Saliha Hanım Konağı, Burada leziz mezeler, meşhur patates kızartması ve lezzetli eti deneyebilirsiniz. Fiyatlar 25-30 liradan fazla değil.
    Yol üzerinde Ödemiş'e uğrarsanız Tarihi Töngül Fırını'nda rendelenmiş peynir ile sunulan Töngül Pidesi'ni mutlaka deneyin derim, çok lezzetli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder