3 Aralık 2016 Cumartesi

Kalem Adası; Ege'nin Maldivleri


Kalem Adası; Ege'nin Maldivleri Kalem Adası'nın güzelliği İzmir'in keşfedilmemiş, Ege kıyılarına uzanıyor. Kumsalıyla ve turkuaz deniziyle Maldivler'e benzetilen Kalem Adası Gezilecek Yerler bakalım nerelermiş?

Kalem Adası; Ege'nin Maldivleri

Kalem Adası Gezilecek Yerler

    Kalem Adası İzmir, Dikili'ye bağlı Maldivler benzeri şirin bir ada ve kalabalık tatil bölgelerini sevmeyenler için burası sürpriz bir kaçış noktası. Adada sadece bir otel hizmet veriyor bunun sebebi de Kalem Adası'nın yüzölçümü olarak küçük oluşu. Aynı zamanda adada konaklamak isteyen turist sayısında da sınırlama var. Bu sayede huzurlu ve sakin bir ortamda harika bir tatil geçirmeniz mümkün kılınıyor.

Kalem Adası Balayı Çiftlerinin de Tercihi

    Ada tatillerinin kişilerin ruhlarında ayrı bir yeri vardır. Hem anılarda, hem de psikolojik olarak deniz, kum, güneş kombinasyonunun dinlendirici kaçışı sebebiyle Kalem Adası Balayı Çiftlerinin de Tercihi oluyor.

Kalem Adası'na Nasıl Gidilir?

    Dikili'ye yakın olan Kalem Adası'na Nasıl Gidilir? diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Dikili'ye ulaştığınızda buradan Bademli Köyü'ne geçerek Kalem Adası'na varmanız mümkün. Beyaz kumlu plajı ve turkuaz mavisi temiz sularıyla sizi karşılayacak olan adaya kayıkla geçmenin keyfi  paha biçilemez. Zaten Kalem Adası'nın çevresini gezmek içinde gezi motorları yerine kayıklar tercih ediliyor. Bu hem adanın sessiz huzuru bozulmaması, hem de berrak suların kirletilmemesi için yapılan bir uygulama.
    Burada eşsiz deniz ve ada manzarasını hem izleyecek, hem de bu güzel manzaranın bir parçası olarak huzur bulacaksınız.

Kalem Adası Otel Açık Büfe

    Konaklayacağınız adanın tek oteli konuklarına bahçesinde her zaman servise açık olan açık büfe hizmeti sunuyor. Günün her anında canınız ne isterse; meyve, içecek ve aperatif yiyeceklerle denizin tadını çıkartabilirsiniz. Kalem Adası akşamlarında ise konuklara mangal keyfi sunuluyor. Konukların sadece mangalda pişmesini istediği ürünü seçmesi yeterli, sonrasında seçilen deniz ya da et mangalda pişirilerek masasına servis ediliyor. Bir diğer favori yemek ise Ege'nin aromatik zeytinyağları ile hazırlanan Ahtapot Salatası.

Kalem Island, Where Every Detail Is Ad If It Was Drawn With A Pencil

    Most readers will probably say that they have never heard of a place called Kalem Island in the Aegean Sea. It is authentic island of tranquilitiy and peace, probably because it is not widdy known. Imagine that the vegetation there has thousands of shades of green and when you listen you only hear the splashing of the sea, tweeting of birds an the sound of crickets. Add the turquoise color of the sea to this dream and you have; Kalem Island...  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder