2 Şubat 2017 Perşembe

Kütahya Gezilecek Yerler ve Konaklama Fikirleri

Kütahya Gezilecek Yerler ve Konaklama Fikirleri

     Türkiye'nin en eski yerleşim bölgelerinden biri olan Kütahya şehri; M.Ö. 2000-3000 yıllarındaki Eski Tunç Dönemi'ne dek dayanıyor. Aynı zamanda Kütahya Evliya Çelebi'nin doğduğu kent.

Kütahya Frig Vadisi

    Kütahya'ya varmadan önce Frig Vadisi tabelasını görüp anayoldan döndükten sonra 10 kilometre kadar ilerleyince baraj gölünü geçip Frig Vadisi'ne varabilirsiniz. Volkanik liftlerden meydana gelmiş ve Eski Tunç Dönemi'nden kalmış vadi görsel açıdan harika. Üstünüzden yırtıcı kuşların geçtiği, vahşi yaşamla içiçe olan vadi her daim ziyaretçi barındırıyor.

Kütahya Gezilecek Yerler

Kütahya Saat Kulesi

    Kütahya'nın merkezinde meydanda yer alan Kütahya Saat Kulesi, güzel bir görünüme sahip. Kütahya'nın alış-veriş caddesi ise Sevgiyolu Caddesi. Bu cadde üzerinde çevreyi biraz gezebilir ve karnınız acıkırsa restore edilip restorana çevrilmiş tarihi Osmanlı hamamında karnınızı doyurabilirsiniz.


    Görülme değer bir başka yer de 1243 senesinde yapılmış olan Dönenler Mevlevihanesi. Mizik Cami'de sergilenen ağacın ise önemli bir yeri var; Osmanlı'nın kurucusu Osman Bey'in beşiğinin bu ağaçtan yapıldığı rivayet ediliyor.


    Kütahya Kalesi gezilmesi gereken tarihi bir diğer durak, sonrasında ise Zafertepe Anıtı'na doğru yola çıkabilirsiniz. Kendiniz ve sevdikleriniz için meşhur Kütahya Çinisi hediyeliklerden almayı da unutmayın.

Kütahya Trekking Bölgeleri

    Frig Vadisi kesinlikle trekking yapmaya uygun yerlerden biri. Bunun dışında Porsuk Barajı çevresi ve doğa harikası Domaniç Ormanları da güzel noktalar arasında. Eğer Kütahya'da Kamp Yapmak isterseniz yine bu bölgelerin civarlarında çadır kurabilirsiniz. Ayrıca Kütahya'daki tarihi Aizanoi Antik Kenti hakkındaki yazıma da Buradan ulaşın...

Kütahya Konaklama Fikirleri

Şehir merkezinde konaklamak için otel düşünüyorsanız;
Qtahya Otel; oda kahvaltı hizmet veren son derece temiz ve konforlu 35 odalı bir yer. Otobüs terminaline 1 km, alışveriş merkezine ise 300 metre mesafede yer alıyor. Kişi başı fiyatlar 112 lira.
Grand Çınar Otel; Otogara 4 km uzaklıkta kalan otelde wifi, lcd tv, minibar, su ısıtıcısı bulunuyor. 119 odası olan otelin dilerseniz açık büfe akşam yemeği seçeneği de var. Oda kahvaltı kişi başı konaklama fiyatı 91 lira.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder