22 Şubat 2018 Perşembe

Okyanusun Ortasında Göl Benzeri Tikeahu Adası

Okyanusun Ortasında Göl Benzeri Tikeahu Adası 

    Okyanusun Ortasında Göl Benzeri Tikeahu Adası yukarıdan bakıldığında gerçekten de göle benzer bir görüntü oluşturuyor. Oval şekilde ortaya çıkmış bir mercan kayalığından oluşan Tikeahu Adası Pasifik Okyanusu'nda yer alıyor.

Fransız Polinezyası

    Fransız Polinezyası yakınlarında yer alan halka şeklinde olduğu için adeta bir göl gibi duruyor ve kara parçası bu kısmı okyanustan ayırıyor. Bu şekliyle Dünya'nın En İlginç Yerleri arasında sayılıyor.

Tikeahu Adası Tarihi

    Rus denizci Otto Von Kotzebue adayı ilk kez ziyaret ederek buraya Krusenstern ismini vermiş. Tabiki bu olaydan sonra tarihler 1839 u gösterdiğinde bir Amerikalı denizci olan James Wilkes'in yolu buraya düşmüş kendisi, kendi adını taşıyan keşifleriyle bilinir.
    Tikeahu Adası'nda tam 300 kişi yaşıyor ve huzuru arayan bu 300 kişilik nüfus adayı hazineymiş gibi koruyor. Adanın lagününe girmek isteyen tekneler sadece tek bir noktayı kullanıyor.

Tikeahu Adası Balık Cenneti

    Tikeahu Adası Balık Cenneti çünkü, adada kişi başına tam bir milyar adet balık düşüyor. :) 

Tikeahu Adası Tatil ve Konaklama

    Tikeahu Adası Tatil ve Konaklama açısından da her geçen dün daha çok tercih edilir oluyor. Kafa dinlemek ve huzuru tropikal ada tatilinde bulmak isteyenler için bu çok bilinmeyen cennet mekan, kendisini tercih eden turistleri ağırlıyor. Tikeahu Adası Lagünü çapı 19 km iken, sahil şeridi 27 km civarında. Adanın güney tarafında modern bir havaalanı bulunuyor ve burata Tahiti'den, çevre mercan adalardan uçuşlar gerçekleştiriliyor.

Tikeahu Adası Konaklama

   Tikeahu Adası Konaklama ise adanın çeşitli yerlerinde bulunan bungalov evler ile sağlanabiliyor. Burada yine bir Maldivler, Bahamalar tadı yaşayıp, çok daha farklı bir mercan adası coğrafyasında tatil yapacağınızı unutmayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder