22 Aralık 2014 Pazartesi

Yılbaşını Almanya’ nın Bavyera Eyaletinin güzel şehri Augsburg da kutlayın...


    Genel olarak insanların mutlu, mesut dolaştığı bir eyalet Bavyera, çünkü gelir düzeyi yüksek ve doğal olarak da refah düzeyi de yüksek burada. Bir gezginin yolu Almanya’ ya düşüyorsa Augsburg’ a da mutlaka uğramalı. Burası üçüncü numara Almanya’ nın kalabalık şehri kabul ediliyor. İkinci sırayı Hitler favori şehri Nürnberg ve tabiki ilk sırayı da dünyada en çok tanınan kenti Münih alıyor. Çok güzel, orta büyüklükte bir şehir Augsburg, ayrıca yılbaşı zamanı cıvıl cıvıl ve capcanlı oluyor. Ayrıca Çek Cumhuriyeti ve Avusturya ülkelerine de bir hayli yakın olduğu için gezi konumunuza bir kaç yer sığdırma ihtimaliniz de şansınıza yüksek olacaktır.
    Bu şehre gelmek için büyük ihtimalle Münih üzerinden aktarma yapmanız gerekecek. Münih hava alanı Augsburg’ a 1 saat uzaklıkta kalıyor. Şehrin içindeki sokaklar arnavut kaldırım parke taşlı ve çok gelişmiş bir tramvay ağı bulunuyor. Zaten şehir içi ulaşımın çoğu tramvay ve otobüslerle yapılabiliyor. Tramvay kartı alabilirsiniz, otobüse nazaran daha keyifli bir yolculuk sunan tramvay için alacağınız kartın yanında size birde harita verecekler ve bu şekilde kaybolmanız imkansız. İnsanlar kurallara sıkı sıkıya uyuyor ve şehir alışmadığınız derecede düzenli. Burada Türkiye’ nin keşmekeşinden sıyrılacak ve kendinizi kurallara ister istemez uyarken bulacaksınız.
    Gezgin olarak gezilecek mekanlara değinmem gerekiyor. Yine sevdiğimiz Avrupa mimarisindeki yapılar, kiliseler, müzeler ve büyük bahçelerle gezecek yerler çok fazla sayıda bulunmakta. Ama asıl christmas –yılbaşı- zamanı geldiyseniz Augsburg’ a Rathausplatz ın yani Belediye Meydanının önünde bulunan yılbaşı marketindeki ilginç sevimli yılbaşı hediyeleri ve capcanlı ortamlar sizi kucaklayacak. Augsburg’ da size aşina gelecek İstiklal Caddesine benzetebileceğiniz bir yer var; Romantik yol... Burada çok çeşitli fırınlar, mis gibi ekmek kokuları ve ünlü Alman Simitlerinden bolca bulabilirsiniz.
     Şehrin en büyük ve görkemli kilisesi, bu şehirde yaşayanlar buraya Dom diyorlar fakat ismi Cathedral of St. Maria. Gezgin olarak gittiğiniz her yerin en büyük kilisesi, katedralini gezmek gerekir, mimari açıdan bir çoğu size aynı gibi görünsede bir süre sonra aralardaki farklılıkları, değişik eklentileri hemen anlayabiliyorsunuz. Şehrin içinde bulunan müzelerden de Maximilianmuseum gezebilir ya da Mozarthaus müzesi ile Mozart’ ın doğduğu şehir olan Augsburg da Mozart’ a nasıl önem verildiğini görebilirsiniz.
    Pek çok çeşitteki ürünün satıldığı bambaşka ülkelerin yerel pazarları gezginleri hep cezbetmiştir. Birbirinden değişik ürünler bulabileceğiniz yerel pazarlardan burada da bulabilmeniz mümkün. Augsburg’ da Stadtmarkt ismiyle gezebileceğiniz bir yer var. Pek çok eşyadan, yiyecek, sebze-meyve ürünlerine kadar geniş bir yelpazede hizmet veriyorlar. Augsburg’ un bahsedilmeden geçilmeyecek nitelikte bir şehir kütüphanesi var. Hayatınızda görebileceğiniz en modern kütüphanelerden biridir herhalde. Oradan ayrılmak istemeyeceksiniz bence. Her yer düzenli, tertemiz, bembeyaz ve sandalyeler rengarenk harika bir çalışma ve okuma alanı sunan kütüphanede, kafamızdaki tozlu, yüksek raflarla dolu düzensiz kütüphanelerdeki kasvetten eser yok.
    Augsburg’ da bir Türkün işlettiği, Neruda Kültür Kafeye mutlaka uğramalısınız.  Bir çok lezzeti bulabileceğiniz bu yerde ayrıca Bavyera ve Augsburg’ un çok çeşitli biralarından da içebilmeniz mümkün olacaktır. Burası Almanya’ nın çok güneyinde bir şehir bu yüzden de yapabileceğiniz en güzel şey aslında buradan trenle Prag’ a ya da Viyana’ ya gidebilecek olmanız.


Almanya Vizesi Hakkında Bilgi Almak ve Vize Başvuruları için BURAYA TIKLAYIN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder