10 Ocak 2015 Cumartesi

Prag Gezisi Bölüm_2_

     Hayalci Gezgin in dün birinci bölümünü yayınladığı Gezginlerin Ruhu Prag yazısının ikinci bölümünü bugün yayınlıyorum. Prag' ın tarih kokan sokaklarından çok geniş bir caddeye geçmeniz mümkün. Prag' ın kalbinin attığı nokta burası, sıra sıra dükkanlar sağınızda, solunuzda uzanıyor burada ve gençlerin çoğunlukta bulunduğu kaldırımlarda daima capcanlı.
    Vaslavska Meydanı Çek ler adına Hristiyanlığı kabul etmiş olan din adamı Aziz Vaslav ın heykelinin bulunduğu 1918 yılında cumhuriyetin ilan edildiği yer burası. Göremeden gidilmeyecek bir meydan...
    Avrupa' nın bazı bölgeleri özellikle şifalı sularının bulunduğu kaplıcaları ile ünlüdür. Prag' ta da buraya 2 saatlik bir uzaklıkta bulunan Avrupa' nın en büyük termal tesisi kabul edilen bir yer mutlaka gidip gezilmesi gereken, Karlovy Vary kasabası. Tarihin 2. Dünya Savaşı döneminde Hitler açısından bakışına tanık oluyor ve kasabanın girişinde onun kurduğu karargahı görebiliyorsunuz. Burası geçmişin ruhlarına ev sahipliği yaparken bir yanda şifalı suları açısından Dünyanın her yerinden turistleri karşılıyor. Henüz Çekler Cumhuriyeti ilan etmemişken, böbrek rahatsızlığından dolayı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Karlovy Vary e gelip bir otelde şifa için konaklamış. Otel hala bugünde hizmete açık ve kapısının yanında Mustafa Kemal adına yapılmış plaketi görmek de mümkün. Burası termal konusunda adeta Dünyanın kalbi tarihten günümüze kadar, Mozart' dan Beethoven a kadar ünlü ya da turist bir çok kişiyi ağırlamış.Bu güzel kasabanın ünlü Charles Köprüsü aşıkların buluşma yeri gibi. Buraya gelen çiftler aşklarının daha da pekiştiğini söylüyor. Bu köprü üzerinde evlilik teklifleri gerçekleşiyor herkes çok mutlu. Bu köprü görüp,ziyaret etmeden, burada gün batımına tanık olmadan dönmemeniz gereken noktalar arasında. Rengarenk boyanmış 1980 de John Lennon vurulduğunda çiçek çocukları gençler tarafından yapılmış, sanatsal, barışı temsil eden John Lennon Duvarını da ziyaret edip fotoğraf çekinin.
    Prag' dan dönmek istemeyeceksiniz fakat her gezginin bir dönüş saati vardır. Ve o an geldiğinde biriktirdiği anıları cebine koyup, keşfettiği şehre son kez dönüp bakar ve yine yollara koyulur.

Çek Cumhuriyeti Vize Başvuru Şartları ve İşlemleri için BURAYA TIKLAYINIZ 

1 yorum: