27 Ocak 2015 Salı

Yunanistan; Kos Adası Gezilecek Yerler


    Türklerin ismini İstanköy olarak da söyledikleri Kos Adası, küçük, sevimli ve görülesi bir yer. Shengen Vizesi olan Pasaportunuz varsa Bodrum, Turgutreis den adaya geçmek botlarla sadece yarım saat sürüyor.
    Günübirlik olarak kolayca gezip akşamına Turgutreis e geri dönebilirsiniz. Kos Adası na ayak bastığınız an sizi heybetli Kos Kalesi karşılayacak. AB nin adaya vize şartı koşması Türklerin Kos Adası na gitmesini biraz zorlaştırıyor, ket vuruyor. Ancak bu iş Turgutreis esnafını sevindiriyor. Hem dışarıdan yabancı turist gelirken, hem de Türk halkı da Turgutreis de tatil yapıyor.
    Kos Adası, Hipokrat ın doğduğu yer, ana vatanı. Burada doğup büyüyen Hipokrat, tıp biliminin kurucusu, babası kabul ediliyor. Kos Adası nda Dünya' nın ilk Antik Hastanesini açmış. Turistlerin bir çoğu heykellerini, tablolarını inceliyor ve hatta dünyanın çeşitli yerlerinden gelen doktorlar Hipokrat ın kurduğu Antik Hastane de yeminlerini tekrarlıyorlarmış. Kos Adası içinde yerleşmiş olarak yaşayan 2000 civarı Türk bulunuyor. Zamanında Bodrum civarında yaşayan dedeleri aracılığıyla adaya gelip yerleşmiş ya da burada doğmuşlar. Türklerin çoğunlukta olduğu bölgeyi merak edip, gezmek isterseniz, Preta Mahallesi ne gideceksiniz ancak Türkler buraya Germe demekteymiş. Buradaki Türk restoranlarında da güzel yemekler yemeniz mümkün. Özellikle Kabak Yaprağı dolması ve domates reçeli ünlü yiyecekleri arasında.
    Bu yerlerin dışında gezebileceğiniz liman ve Elefteria Meydanı bulunuyor. Meydanda bulunan Osmanlı Camiisi ibadet için açık, camii nin kapısının yanında namaz saatleriyle ilgili bir çizelge görebilirsiniz. Namaz saatleri dışında genelde camii yi kapalı tutuyorlarmış. Ünlü plajları arasında Tarzan Beach, ilginç shovların yapıldığı ve kuzeyden gelen turistlerle karşılacabileceğiniz eğlenceli bir yer. Kos Adası gece hayatı capcanlı ve barlar sokağı da aynı Bodrum' un ki gibi. Hazır gitmişken gecesine de kalıp, bu eğlenceli gece hayatını görebilirsiniz. Gençlerin çoğunlukta olduğu barlar sokağında, bir çok mekan seçeneği bulacaksınız.
    Kos Adası bir ya da iki günlük konaklamalar için size gezme ve eğlenme şansı sunuyor. Sonrasında her şey tekrar rutine bağlayabilir. Çünkü daha fazlasında yapacak şeyler bitiyor. Ama ada tatili sevenler, hazır gelmişken tatillerini burada da geçirebilirler.

Yunanistan Vize Başvurusu ve  Şartları için BURAYI TIKLAYIN
 

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder