22 Şubat 2015 Pazar

Afrika daki Kayıp bir Cennet

    Sizi bir Avrupa ülkesine gelmişsiniz izlenimine düşürecek, Güney Afrika Cumhuriyeti nin modern binalarından oluşan yüzü karşılayacak. İnsanlar fakir belki ama ülke zengin, nasıl oluyor demeyin, Dünya daki elmas ve altın rezervlerinin yarısından fazlası burada ama bunların keyfini başkaları sürerken halk yine fakir kalıyor.
    Mehşur Ümit Burnu namı diğer Fırtınalar Burnu burada bulunuyor. Vasco De Gama aşılması güç olan Ümit Burnu nu geçtikten sonra, Hindistan a dek uzanan deniz yolu açılmış ve Hollandalılar da bu yolu kullanıp yıllar önce Afrika Kıtasına gelmişler. Sonrasında İngilizler gelip Hollandalıları birnevi kıtadan sürmüşler, yerlilerde topraklarını zapteden beyazlarla savaşmaya çalışmışlar ama onların ileri teknolojiye sahip silahları yüzünden Güney Afrika Cumhuriyeti nin kurulmasına engel olamamışlar.
    Cape Town ın "Cape" kelimesinin anlamı burun demek. Bu uç kısım Hint Okyanusu ile Atlas Okyanusu nun birleştiği yer. Yaklaşık olarak 40 milyon civarında nüfus yoğunluğuna sahip ülke ve 11 farklı dil konuşulan tam bir sentez. Capte Town ın yanısıra Afrika nın capcanlı kentine Las Vegas ile eş tutulan mekanına Sun City e mutlaka uğranmalı. Hem devasa kumarhanelere sahip, hemde bu yüksek binaların sardığı modern şehrin etrafının vahşi doğa ile çevrili olduğunu fark ederek kumar oynayabilirsiniz. Safari turu illa ki tatilinizin olmazsa olmazı haline gelecek Güney Afrika Cumhuriyeti nde. Nihayetinde halkın fakir olduğundan bahsetmişken eklemeliyim ki safari turları konusunda belirli bir fiyat yok ne kopartırlarsa o yüzden siz siz olun pazarlığınızı sağlam yapın.
    Sun City kapsamında yapay bir sahil var ki, hem tropik, hemde sörften tutun da aklınıza gelen çoğu su sporu gerçekleştirilebiliyor. Çok devasa bir golf sahası da var bu yüzden eğer bu oyuna sempatiniz varsa şansınızı deneyebilirsiniz. Bu komplekslerin bulunda yer Lost City Kayıp Şehir diye geçiyor.
    Kruger National Park mutlaka gezilmesi gereken, 20 bin kilometrekarelik alanı ile, hemen hemen çoğu egzotik hayvanı görebilme şansına sahip olacağınız bu parkta safari keyfini yaşarken jeepten inmenin, hayati tehlike açısından yasak olduğunu sakın unutmayın. Güney Afrikanın Kruger National Parkında devasa bir impala nüfusu var 100 bini geçik dişi sayısı çok fazla olduğu içinde her geçen gür üremeye devam ediyorlar, tabiki bu bir ekosistem. Afrikadaki toplam fillerin hemen hemen % 90 bu parkta yer alıyor. Burası onlar için hem korunaklı bir yuva, hemde besin kaynakları bakımından çok zengin.
    Mehşur Masa Dağı Table Mountain; uçak yolculuğunuzu noktalamadan önce gökyüzünden ayrı bir güzel silueti olan Masa Dağı, ismini masaya benzeyen düz görüntüsünden almış ve teleferikle çıkılabiliyor. Turistik bir liman olan Water Front; tüm alış veriş merkezlerinin bulunduğu, Afrika çalgılarıyla etnik dansların yapıldığı ziyaret edilesi eğlenceli bir mekan. Fok Adası bir başka güzel yerler arasında bulunuyor; Seal Island binlerce fok balığının evi ve parmaklarınızı şaklattığınızda her biri sizin bulunduğunuz bota doğru gelmeye çalışıyorlar, turistlerin ilgisine oldukça alışmış görünüyorlar.
    Başkent Pretoria daki Ulusal Anıt ı gezebilir ve Afrika nın tüm tarihi konusunda, tasfirler, kabartmalar ve heykelleri inceleyerek bilgi edinebilirsiniz. Birçok güzel canlı türünü bir arada görme şansını yakalayacağınız Afrika Kıtası nda olmazsa olmaz bir canlı daha var penguenler. Boulders Beach de penguenleri doğal yaşam alanlarında ziyaret edebilir ve bulundukları harika plajı da görebilirsiniz.
    Hatırlatmakta fayda var Afrika, Hindistan, Honduras v.b. gibi egzotik ülkelere giderken yaptırmanız gereken aşılar var. Bunları gitmeden önce yaptırmayı unutmayın. Eğer turlarla gidiyorsanız Güney Afrika yerlileri ile tanışma fırsatı tur paketinizde yer almıyorsa, muhtemelen göremezsiniz bu konuda ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Açık pazarlardan kendiniz ve sevdikleriniz için birbirinden ilginç el yapımı ahşap ürünler alabilirsiniz, bu pazarlara Flue Market ismi veriliyor. İlginç boncuklu takılarından ve bilekliklerinden de aksessuar olarak alabilirsiniz.
    Suç oranı olabilen fakir bir ülke olduğundan dolayı paralarınıza dikkat edin ve hepsini tek yerde tutmamaya çalışın. Genel olarak sorunsuz bir ülke ve insanları da sıcak kanlılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder