20 Şubat 2015 Cuma

Ağva'da Haftasonu Kaçamağı...

    Ağva ya bir haftasonu kaçamağı yapıp çok doğal ve egzotik bir motelde konaklamak isterseniz Paradise Butik Otel tam size göre sevimli bir yer.
    Latince de "su" anlamında kullanılan "Aqua" kelimesi Ağva ya ismini vermiş, çok da güzel olmuş. Ağva da zamanında bir Ceneviz Kolonisi yaşıyormuş. Yolunuz düşerse civar köyleri de gezmenizi öneririm çünkü, geçmişin izlerini taşıyan Kalemköy de bulunan Roma Dönemine ait kiliseden günümüze gelen kalıntılar ve mezar taşları ile Geredeli köyünde bulunan Ceneviz Liman kalıntısı ya da Sungurlu Mahallesinde görülesi dağ değirmeni, tarihe meraklı her gezginin Ağva ya geliyorsa mutlaka ziyaret etmesi gereken noktalar.
    Özellikle yakın olması dolayısıyla da İstanbulluların haftasonu kaçamakları için güzel bir durak Ağva. 30 km lik sahil yolundan kolayca gelebiliyorlar, dağ tarafındaki yol virajlardan dolayı daha zahmetli ve 12 km kadar daha uzun. Virajlarla barışık değilseniz kesinlikle sahil yolunu tercih edin. Cennet kıyısında konaklamak için Paradise Butik Otel i seçerseniz, arabanızı Göksu Nehrinin kıyısına bıraktıktan sonra karşıya mini teleferik yardımıyla geçeceksiniz zaten mesafe çok uzak değil. Yemyeşil doğa, mis gibi ortam burada sizi karşılayacak. Paradise Butik Otel in hikayesi çok özel; buraya ilk başta 24 yıl kadar önce sadece avlanmaya gelen Galip Bey ve eşi keşfetmişler burayı ve hemen bir arazi alıp aşık oldukları doğada yaşayabilmek için, şirin mi şirin bir ev yapmışlar buraya kızları ve oğulları içinde iki sevimli bungalov ev yapmışlar. Sonunda dayanamamışlar, bakmışlar buradan kopamıyorlar herkes bu doğal güzelliği görsün istemişler bungalov ev sayısını 10 a çıkartıp burayı bir işletmeye çevirmişler.
    Otelin bulunduğu yere adım attığınız an, muhteşem manzarayla karşılaşacaksınız. Ortam huzur için tasarlanmış. Mini bungalov evlerin her biri tek bir daireden meydana geliyor. İlk olarak havuz karşınıza çıkacak, minik su kaydırağı çocukların sıkılmaması için de düşünülmüş bir ayrıntı. Havuzun etrafindaki zemin mermer değil aksine nostaljik doğal taşlarla döşenmiş. Ve çevresine bir bar kondurulmuş. Kışın gelen misafirler içinde ayrı sürprizli, havuza yakın küçük bir evde kış misafirleri için şömine başında sıcak şarap ikramı yapılıyor. Biraz ilerisinde restoran binası kır kahvesi gibi sevimli tahta masaları ve sandalyeleri ve şöminesi ile bir harika. Ahşap restoran ful camlarla çevrili ve etrafı yeşillikler kaplı. Şöminenin karşısında rahatça oturabileceğiniz bir köşe takımı tasarlanmış misafirlerinin son derece rahat etmesi için orada bulunuyor. Camlardan içeri ormanın muhteşem ferah oksijeni dolarken, siz orada keyif yapabiliyorsunuz. Eğer doğayla iç içe olmak ve çocuklarınızda sevimli ördeklerin peşinden koşarken doğayla daha yakın olmasını istiyorsanız kesinlikle adresiniz Paradise Butik Otel.
    Havaların güzel olduğu anlarda isterseniz yemeğinizi hemen dere kenarında da yiyebilirsiniz. Burada daha çok balık çeşitlerine doyacaksınız ama çoğu çeşit mevcut. Odalar sade ama çok şirin ve klimalı küçük bir ahşap ev. Sevenler için bir saunası var tesisin. Son olarak Paradise Butik Otel in gece manzarası bir harika, doğal aydınlatma ile egzotik bir ortamda kamp yapıyormuş gibi hissedeceksiniz. Ayrıca spor etkinliği sevenler için voleybol oynanabilecek kum bir saha ve masa tenisi de mevcut. Paradise Butik Otel e daha ayrıntılı göz atmak için Buradan ulaşın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder