25 Şubat 2015 Çarşamba

Maldivler; Dünyanın En Güzel Mavilikleri


    Rekor adacık sayısı ile Hint Okyanusuna konumlanmış Maldivler; irili ufaklı olarak 1200 adet kadardır. Fakat bu adaların sadece 281 kadarında yerleşim bulunuyor insanlar yaşıyor. Maldiv halkının % 97 lik oranı müslüman.
    Maldivler in keşfi ve yerleşim olayları binlerce yıl öncesine dayanan bir geçmişe sahip. Eski koloniler sırasıyla belirli dönemlerde adalar üzerinde egomanyalarını kurmaya çalışmış bile olsalar bugün Maldivler başkanlık sistemi cumhuriyetiyle yönetilen bir devlet.
   Maldivler in sahil şeridi toplamda 644 km boyunca incecik kuma ve turkuaz denize sahip. Maldivler yakın olduğu Hindistan ve Sri Lanka kültürlerinden esinlemiş. Genel bir tropikal eğlence adaları şeklinde yorumlanmayan Maldivler daha dingin ve huzur arayan bir kesime hitap ediyor.
    Ülke ekonomisine en büyük katkıyı şüphesiz turizm sektörünün yıllar içindeki gelişimi sağlamıştır. Avrupa ülkelerinin yanı sıra Rusya dan da belirli bir turist trafiği sağlanmakta. Maldivler içinde her bir konaklanacak resort otel adanın içine kurulu ve adanın ismini alarak hizmet veriyor. Resort lerde oda seçenekleri arasında konforu sevenler için klasik çizgili oda tipleri, birde tamamen tropikal iklimle başbaşa olmak isteyenler için okyanus üzerine kurulmuş bungalow ağaç evleri. Kölelik sistemini her ne kadar desteklemeksek de Maldivler de gelenek olmuş bir şey var ki; tesislerin birçoğunda sadece size özel hizmet eden bir görevli oluyor. Ve bir çok restoranda haber okumak yasak ve ayakkabıyla girmek yasak. Yani her probleminiz dışarıda kalsın, burada sadece rahat edin mantığı ile ağırlıyorlar turistleri.
    Balayı çiftlerininde sıklıkla tercih ettiği bu güzel adalar verdiği kaliteli hizmetlerle hayatınız boyunca olmadığınız kadar sizi şımartıyor. Pahalı ve lüks bir tatili burada yaşayıp anılarınızla geri dönüyorsunuz, aynı şımarıklığa sakın döndüğünüz yerde devam etmeyin. Maldivlerin başkenti olan Male Adası uçağınızın iniş yapacağı yer. Buradaki hava alanından sürat motorları ve deniz uçaklarıyla otellere ulaşımınızın gerçekleştirilmesi oldukça havalı bir olay.
    Maldivleri sakın aktivitesiz bir tatil olarak düşünmeyin; Hint Okyanusu nda yüzmenin, dalış yapmanın, adanın kumsallarında gezip birbirinden can alıcı fotoğraflar çekmenin de yanısıra birçok farklı balık cinsi keşfedebilirsiniz. Hatta bazı deniz içindeki bungalow odaların tabanı camdan olduğu için suyun içini koltuğunuzdan dahi görebilmek harika bir şey, soğuk içeceğinizi verandanızda yudumlarken, güneş yavaş yavaş batmaya başlar ve siz dert tasa her şeyi bir anlık Maldivler rüyasında unutarak, çok gerilerde bırakırsınız.

Maldivler Kampanyalı Uçak Bileti Fiyatları için BURAYA tıklayın
 

1 yorum: