28 Mart 2015 Cumartesi

Borneo Adası Tatili ve Konaklama Fikirleri

    Dünyanın en büyük üçüncü adası konumunda olan Borneo Adası, Malezya, Endonezya ve Brunei Sultanlığı tarafından paylaşılmış bir konumda.
    Hollandalı kaşiflerin adaya verdiği bu isim Dünyada bu şekilde duyulmuş olsa da Malezyalılar buraya Doğu Malezya derken, Endonezyalılar da Kalimantan diyor. Dünyadaki en büyük yer altın nehir koridoru da bu adada yer alıyor. Yağmur ormanlarıyla ünlü olan Borneo Adası bitki ve canlı çeşitliliği bakımından oldukça zengin. İlginç bir şekilde dünyanın en büyük çiçeği ünvanına sahip, "Rafflesia" bu adada yetişmektedir. Borneo Adasındaki Geyik Mağarasında 3 milyon yarasa yaşamaktaymış.
    Yine buraya özgü güzel canlılar arasında dünyanın en küçük fillerini burada görmeniz mümkün. Borneo Adası ayrıca yine diğer güzel tropikal adalar gibi dalış tutkunları için unutulmaz bir yer niteliğinde. Hatta Dünyanın en iyi 5 dalış yeri içinde bulunuyor. İnsanları son derece sıcak kanlı ve yardımsever olan Borneo Sipadan Adasında 3 günlük dalış eğitimi alıp, lisans sahibi bile olmanız mümkün. Tropikal olan ada da dilerseniz yine denizin içine uzanan bungalow evlerde konaklayabilirsiniz. Bu tarz artık tropikal adaların vazgeçilmezi haline geldi.
    Rehber eşliğinde Amazon ormanlarından sonra dünyanın ikinci büyük yağmur ormanlarının içlerine dalıp keşiflerde bulunabilirsiniz. İnanılmaz eğlenceli ve farklı anlar geçirebilirsiniz. Ancak çok dikkatli olmalısınız. Borneo Adasının 4111 metre yüksekliğindeki Volkanik Dağı Kota Kinabulu Dağına dağcı ve tırmanışçılar çıkabiliyor. Ancak genelde çok yoğun olduğu için sıra gelmeyebilir. O dağın zirvesinden manzarayı ve gün doğumunu izlemek gerçekten hayattaki en özel anlardan biri olmalı.
    Orman safarileri ve dalış diğer Uzakdoğu ülkelerine kıyasla biraz daha yüksek fiyat gelebilir. Bunun sebebi buranın turistik oluşu ancak yinede normal bir tropik ada fiyatlarından düşük. Gece konaklamaları her şey dahil 100 dolar civarı tutabilir. Dalış konusunda da günde 3 dalıştan oluşan paket kişi başı 90 dolar civarında.
    Borneo Adası Nerede Kalınır?
Borneo Adası konaklama için fikir vermek gerekirse, Borneo Divers Mabul Island Resort de hem konaklayıp, hem de dalış etkinliklerinizi de yapabiliyorsunuz. Burası bir dalış tatil köyü, odalar basit ve biraz eski olabilir ama yemekler genel anlamda beğeniliyor. Diğer bir konaklama fikri Sipadan Pom Pom Resort; burada bahçede villa tipi evlerde konaklıyorsunuz.

Borneo Adası Uçak Bileti Fiyatları için BURAYA tıklayın.

1 yorum:

  1. Borneo adasındaki kinabatangan nehride vahşi doğa turkunları için önemli bir destinasyon

    YanıtlaSil