3 Mart 2015 Salı

Çeşme Altınyunus ve Altınkum Plajları...

    Yaz aylarının yaklaşmasıyla herkes daha uygun fiyatlara geleceği için yaz tatili paketleri satın almaya da planlar yapma başladı. Çeşme nin birbirinden güzel plajlarını keşfederek yazınıza renk katabilirsiniz.
    İlk olarak Altınyunus Tatil Köyü ve plajı ile başlayabiliriz; burası hakkında söylenecek çok da fazla söz yok bilen bilir, Altınyunus Tatil Köyü Çeşme bu denli popüler olmadan öncelerde en lüks tatil mekanlarından biriydi. Çeşme ye 3 km uzaklıkta bulunan yer, her şeyiyle birinci sınıf bir tatil köyü kıvamında. Burası sizi bunaltmayan, rüzgarlı açık bir koyda bulunuyor ve voleybol oynayıp, güneşlenirken bile ağaçların esinti ile getirdiği hafif serinlik doğayla bütünleşerek sizi hayran bırakıyor. Burası Çeşme nin diğer plajlarına göre küçük ama zaten iğne atsan yere düşmez bir konuma gelmiyor. Daha çok turlarla gelen turist grupları için huzurlu ve kafa dinleme tatillerinin geçtiği bir yer burası. İçinde ihtiyacınız olan her şeyiyle dopdolu ve dinlendirici bir tatil geçirebilirsiniz.
    Ve bir diğer Çeşme nin en romantik, hoş koyu Altınkum. Romantik olmasının sebebi ise, sevdiğinizle oturup, mehtabın doğuşunu en güzel ve romantik haliyle izleyebileceğiniz nokta burası. Altınkum daki koyun sol tarafında bulunan, burunda ayın hareler çizerek gökyüzünde yükselişini tüm güzelliğiyle izleyebiliyorsunuz. Sizin kendiniz için oluşturacağınız bu tablo içinde, dingin ve romantik mehtap manzarasında kadeh kaldırmak belki de en keyifli anlardan biri olabilir. Geçenlerde paylaştığım yine Çeşme plajlarından biri olan Ilıca Plajı ile aynı dönemlerde keşfedilmiş olan Altınkum yaklaşık 1964 yıllarında turist hizmetine açılmış ve Çeşme nin de en eski turizm bölgelerinden biri ünvanına sahip. Altınkum un mehşur planjlarından biri olan Tursite Plajı, 875 metre uzunluğunda ve incecik beyazımsı doğal kumuyla, masmavi deniziyle bir harika. Çeşmenin plajlarına her yıl kum eklenirken ya da taşıma kum ile doldurulurken Tursite Plajı kendi doğal kumuyla yıllardır ziyaretçilerine hizmet veriyor.
    Yine deniz kenarında serinlik ve esinti sevenlerin hoşlanacağı bir yer, özellikle burası yılın  hemen hemen 300 günü karadan denize doğru esen poyraz esintisiyle yaşıyor. Burada uyarı yapmak gerekirse, özellikle iyi yüzme bilmeyenlerin bot ve deniz yatağı kullanmamaları gerekiyor, aksi taktirde karadan esen rüzgar denizde daha açık noktalara itebilir ve kötü sonuçlar doğurabilir. Turiste Plajının suyu biraz soğuktur, ancak bu temiz ve berrak denize her şeye rağmen dalmadan duramayacaksınız. Bunalmadan deniz keyfini yaşamanın en güzel hali Tursite Plajı. Daha çok yerlisinin geldiği bu plaj diğer Çeşme plajlarına nispeten sakin olacağından tercih edilebilir. Ayrıca kamping konaklamalarından hoşlananlar, burada bulunan Tursite Kum Kampingi tercih edebilirler ve kamp tatili ile farklı bir tatil deneyimi yaşayabilirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder