5 Mart 2015 Perşembe

Çeşme Paşalimanı Mekanları...

    Çeşme yi çeşme yapan yıllar yıllar öncesinden günümüze ulaşan yerlerden biri Vekamp. Çeşme denildiğinde Ilıca Plajı, Paşalimanı yanı sıra bir Vekamp gelirmiş akıllara eskiden...
    Şimdilerde hep bir eğlence mekanı derdinde herkes. Oysa neredeyse 40 yıl öncesinden günümüze ulaşan Vekamp tamamı Paşalimanı nın ormanlık yemyeşil bir yerinde kurulmuş, çam, sakız, palmiye, feliks ve okaliptüs ağaçları arasında huzurlu ve muhteşem bir yer. Tabi yeni yerleşim yerleri ve mekanlar açma çabası bu ormanlık alana da göz dikmiş durumda, tapu işleri çok karmaşıklaşmış da belki satılmaktan vazgeçilir. Vekamp ın geleceği ne olur bilinmez, bu yüzden kamp severler eğer buraya gitmedilerse ellerini çabuk tutsunlar. Burası gerçekten natüralist ressamların tabloları kadar güzel.
    Bu muhteşem müstakil koyda kuzey rüzgarlarının serinletici efektlerine açık, hem de ormanın dinginliği ve en sıcak yaz günlerinde dahi gölgelikleri ve tatlı esintileriyle, kamp alanı arazisi; doğu, batı ve güneyden hoş bir meyille denize bağlanıyor. Çakıl taşlı sahil şeridinin aynı zamanda 3 te birini de kumsal oluşturuyor. Türkiye de hemen hemen en temiz denizlerden birine burada rastlamanız mümkün.
    Vekamp ın kuzeybatıya kalan kısmında, yaklaşık olarak 40 derecede, termal su sirkülasyonlu, termal havuz bulunuyor sevenler için ideal ve temiz. Termal suyu olmasının da etkisiyle Vekamp yaz-kış hizmet veriyor. Karavanla gelmediyseniz ve çadırda kalmaktan da hoşlanıyorsanız, burada ahşap barakalar var, elektrik ve içme suyu mevcut. Sabahları mis gibi çamlar arasında, doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz çok doğal bir mekan. Aileler içinde çok uygun ve çocukların doğayla iç içe bir tatil yapabilmesi için biçilmiş kaftan.
    Yinede kamp hayatını hiç sevmeyenler ya da daha hareketli ve eğlenceli mekan arayışında olanlar Paşalimanın da bulunan, Quente Beach i tercih edebilirler. Tercihe göre plajı ve havuzları var. İki termal havuzun deniz ve gün batımındaki manzarası gerçekten harika. Burası biraz daha lüks peşinde olan, elit kesimin geldiği, her an bir kutlama ile karşılaşabileceğiniz, patlayan şampanyalar ve bol fotoğraf eşliğindeki kutlamalara tanık olabileceğiniz bir mekan. Giriş için bayanlarla beraber olanlar daha fazla tercih ediliyor, geçtiğimiz yıl giriş 40 TL idi ve eğlenceli happy hour zamanları da var. Müzik konusunda da dingin House müzik çalıyor. Quente Beach lüks mekan arayanlar için oldukça ideal bir yer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder