1 Mart 2015 Pazar

Donan Dalgaların İlginç Görüntüleri...

    Deniz donar mı demeyin. Çünkü Amerika Birleşik Devletleri nde denizdeki dalgaların donması ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.
    Şubat ayının ilk günlerinden beri devam eden son derece soğuk hava yüzünden, dalgaların donması ilginç resimler elde edilmesini sağladı. Sörfçü Jonathan Nimerfroh Nantucket sahilde yürüyüş yaparken, dalgaların donduğunu fark ederek resimlerini çekti ve Instagram hesabında yayınladı.
    Ufuk çizgisinin ilginç göründüğünü söyleyen Jonathan, 300 metreye kadar uzaklığın donmaya başladığını görerek fotoğrafladığını söyledi. Güney batıdan esen rüzgar ile hava sıcaklığının -7 derece olmasının etkisi birleşerek okyanusun kıyıya vuran dalgalarının üzerinde donan tabakalar oluşmasını sağlamıştı.
     Denizin donan yüzeyi, dalgaların lapa ya da frozen içeceklerindeki kıvama benzer bir hal almış gibi görünüyormuş, dalgalar donuklaştığı için rüzgardan etkilenip savrulmuyormuş bile. Bu ilginç doğa olayı birçok yerde paylaşıldı. Denizin donmasının hemen hemen imkansız olduğunu düşünenler için bu, aslında o kadar da uzak olmayan bir ihtimal olduğunu kanıtlar nitelikte bir görüntü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder