7 Mart 2015 Cumartesi

İstanbul Galata Civarında Gidilebilecek Hoş Mekanlar...

    İstiklal Caddesi nde dolanıp, Beyoğlu nu selamlayıp, Galata Kulesinden geçerek Karaköy e kadar olan onca yerde kaç hayat, kaç suret takılır gözümüze. İstanbul eskisiyle yenisiyle, bazıları için fazla hoppa bir kadın, bazıları için ise dokunulmazdır. Sonuç olarak "aşktır" İstanbul...
    Galata Kulesi her geleni tüm mağrur ve tarihi güzelliğiyle oracıkta bekliyor. Zaman değişiyor, çevresinde sürekli insanlar, mekanlar değişiyor, yıllar geçiyor. Hele sık gidemeyen biriyseniz, birine geçen geldiğimde şurada bir yer vardı demeyin, belki de kapanmış ya da el değiştirmiş olabilir.
İşte size Galata nın çevresinde gidilebilecek güzel mekanlar hakkında fikirler; yakınlarda yolunuz düşerse mutlaka birine ya da bir kaçına uğrayın...
    İstanbul mekanlarında hayat var, sürekli atan bir kalp, damarlarında dolaşan kan var. Başka hiçbir şehirde böyle ambiyansı bence yakalayamıyorlar veya İstanbul da ne yaparsan yakışıyor bilemiyorum. Ev atölyesi konsepti ile Ekrem-i Erdem Caddesine bir yer edinmiş; Nikol, bir tasarımcı ya da bir yazarsanız gidip takılabileceğiniz bir mekan. Cafe&Store olması sizi rahatsız eder mi bilemem. Yani yemeğinizin geldiği tabak, çatal, bıçak burada satılık, beğendiyseniz alabiliyorsunuz.
    Dedim ya İstanbulda her şey hızlı değişiyor Ekrem-i Erdem Caddesinin yeni mekanlarından biri de Aheste, çok şirin kendinizi evinizde gibi hissedebilmeniz için tasarlanmış, ahşap bir bara ve farklı doğal lezzetlerin yapıldığı bir mutfağa sahip. Bir gün brunch a gelebilirsiniz.
    Yine aynı cadde de bir sokağın köşesine ilişmiş, kendi halinde Sntrl Dükkan ı görebilirsiniz. Her Beyoğlu, Galata mekanı gibi buda ufacık, tefecik hoş bir yer. Müşterilerine birbirinden lezzetli ev yapımı kurabiye ve kekler sunan cafe de ayrıca yemeklerde oldukça keyifli.
    Mekan Mavra Erdem-i Ekrem Caddesi nin farklı konseptli mekanlarından biri. Benim sevdiğim bir tarza sahip, bohem hayatı sunuyor konuklarına. Öyle ki; ışıklandırmadan tutunda, çini döşemeleri ve koltuk, kanepelerindeki desenli yastıklarıyla oldukça rahat, arkadaşlarınızla sohbet edebileceğiniz çok hoş bir mekan. Kahveleri ve sunumları ise dillere destanmış, demek ki gerçekten Mavra nın kahvesinin hatırı var.
   Şarap tutkunları için muazzam bir yer var sırada. İsmi Sensus; herhalde sensus ki şaraplar konuşsun demeye getirmişler :) Şaka bir yana içeriye girince yerden tavana kadar tüm duvarlardaki raflarda birbirinden farklı, 500 çeşide yakın şarabı görünce, ne demek istediğimi anlarsınız. Lüks bir ambiyans, taş duvarlar, bara ilişipte ne içsem diye kararsızlıktan sizi kıvrandıracak derece çeşit. Şarap keyfi ve peynir tabağıyla kendinizi şımartmak için mükemmel bir yer.
    İstanbulu neden seviyoruz? Çünkü her tür alternatif hemen elinizin altında. Başka bir şehirde şu mekanda güzel caz müzik çalan bir grup varmış demeyi bırak, caz müzik yapan bile bulamıyorken burada ne istersek var ve ayrıca kaliteli de. İşte tüm bu sıraladığımız güzel mekanlardan sonra gece için kulağınızın pasını silemeye, Nardis e gelebilirsiniz. Yabancı ve yerli birçok sanatçının yer aldığı sahnesiyle keyifli bir Jazz gecesi hiç fena olmaz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder