20 Mart 2015 Cuma

Kamp Tatili Tavsiyeleri...

    Kamp yapmayı herkes sevmez, biraz uğraşıklı iştir ve lüks tatil tutkunları için hiç bulaşmamaları gereken bir tatil türüdür.
    Ama kampın huzuru, çadırda uyumanın dinginliği, ateşin başında kendi pişirdiğin yiyecekleri yemenin zevki apayrıdır. Dağlardaki kamplar kadar deniz kenarlarındaki kamplarda mükemmeldir. Sabah deniz havasıyla uyanmak, güneş yeni doğarken kalkıp, yüzmek, balık tutmak, insana enerji katan etkinlikli tatillerdir. Otellerde her şey ayağınıza hazır gelir ama burada her şeyi siz hazırlarsınız.
    İster kampinglerde kalın, ister milli parklardaki kamp alanlarında ya da doğada gözüne kestirdiğiniz güvenli bir yerde kalın, kamp için mutlaka kendi teçhizatlarınız olmalı. Herkesin eşyası herkese özel olmalı. Bir kamp alanında kiralayacağınız çadırlarla, matlarla ya da ilave minderlerle ne kadar rahat edebilirsiniz. Çünkü kiralama olunca temizliği, dikkati çok fazla olmuyor. Örnek vermek gerekirse en son yaptığım kampta kiraladığımız çadırın içteki file kısmında sigara delikleri vardı - çadırda sigara için duyarlı halk- ve bu deliklerden sürekli içeri bir böcek akını söz konusuydu. Yani böyle şeyler sizin için önemliyse mutlaka kendi çadırınız, matınız ve uyku tulumunuzu götürmeniz şart. Bunlar dışında kendi kişisel eşyalarınız, bardak, tabak, çatal gibi götürmeniz sizin açınızda iyi olacaktır. Kampta böcek ilaçları şart. Sivri sineklerden korunmak için çadır içine ilaç sıkıp, daha sonra havalandırabileceğiniz gibi, tene sıkılan ilaçlardan da kullanmanız geceleri kamp alanında rahat oturabilmenizi sağlar. Tabi kış kampına gidiyorsanız o ayrı, orada böceklerden kurtulmuş olacak ancak soğukla mücadele edeceksiniz. Bu yüzden kış kampı için en az -14 dereceye dayanan uyku tulumları ile ismi beş mevsim olarak geçen çadırlardan edinmeniz gerekiyor. Eğer iki kişi kamp alanı olmayan bir yerde kamp yapmaya karar verdiyseniz, yanınızda pratik kurulabilen ve kurarken çok kişiye ihtiyaç olmayan çadırlardan almaya özen gösterin.
     Artık çoğu yerde ateş yakılması neredeyse yasak olduğu için bir kampçının kesinlikle benzin ocağı bulunmalı, hafif ve ufak kolay taşınabilir benzin ocağı, ufak benzin tüpüyle çalışıyor. Üzerinde istediğinizi pişirebilir, çayınız, kahveniz için su ısıtabilirsiniz. Buna ilave olarak kamp yerlerinde elektrik kullanabildiğiniz için, elektrikli eşyalar da götürebilirsiniz. Ancak çoğu kampta yoğun dönemlerde konaklayanlar elektriğe yüklendiği için kesintiler yaşanabiliyor.
    Giysiler konusunda ise yazlık kampçı bile olsanız uzun eşofmanlarınız, kapüşonlu uzun kollu giysileriniz olmalı. Geceleri hava sıcaklığı düşebilir ve gittiğiniz bölgeye göre hava şartları da değişiklik gösterebilir.
    Kamp severler için yakında bahar ve yaz sezonu açılacak, ileriki yazılarımda konaklayabileceğiniz kamp yerlerini ve karavan parkları sizlerle paylaşacağım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder