22 Mart 2015 Pazar

Köprülü Kanyonda Gezi ve Kamp Tatili...

    Köprülü Kanyon Isparta dan başlayıp, Antalya ya dökülen rafting etkinliklerine de gayet uygun olan, Köprüçay Vadisinde yer alır.
    Bölgede yer alan iki tane tarihi köprü kanyona bu ismi vermektedir. Kaynağından içilebilecek kadar temiz olan bu nehrin güzel sularında yaz ayları 7 bin civarında spor tutkunu rafting yapabilmektedir. Köprülü Kanyon Milli Park olarak koruma altına alınmış güzide bir bölgedir. Bu turistik yer çok güzel bir sayfiye yeri ve turistik mekan olmasının yanı sıra kamp yapılabilme özelliğiyle de kesinlikle ziyaret edilesidir.
    Kanyon Antalya kentinin sınırlarında kalıyor. Kanyonda karavanınızla konaklayıp, çadırınızla yaz gecelerinin yıldızları altında güzel bir kamp yapabilirsiniz. Kamp bölgesinde bir kısıtlama da bulunmadığından gönlünüzce kamp yapacağınız yeri seçebiliyorsunuz. Kanyon ve Olukköprü arasındaki karabük köyünü mutlaka gezin, sonrasında köprüçay nehrinin yanında yer alan Beşkonak Köyü ve özellikle de içinde Selge Antik Kenti ile Altınkaya Köyü arasındaki bölgedeki kamp alanlarında da konaklayıp bu güzel ve tarihi yerleri de gezip bolca fotoğraf çekebilirsiniz.
    Selge Antik Kenti; Heybetli Torosların güney yamaçlarına uzanan, deniz seviyesinden tam 1250 metre yüksekliğe kurulmuş antik bir kenttir. Beş Konak Köyünden sonra Antik Roma Köprüsü Kanyonu birbirine bağlıyor.  Selge Antik Kentinde tepe üzerine Artemis ve Zeus için yapılmış, onlara adanan iki tapınağın kalıntılarını görebilirsiniz. Anıtsal çeşme binası ve agora pazar yeri bulunan kent, Bizans dönemi kilisesi ve nekropol mezar kalıntılarıyla, antik kent gezip, fotoğraflamayı sevenler için güzel bir yer.
    Köprülü Kanyonda tek bir yer kamp yapmadan, tüm alanlarda bir iki gün konaklayıp gezebilirsiniz, hem değişik bir tatil olur, hem de birçok manzarada harika bir kamp tatili yapabilirsiniz. Eğer hazırlıksız geldiyseniz ve yanınızda kamp malzemeleriniz yoksa yine de üzülmeyin, çünkü kanyonda kamp malzemeleri ve çadır satan dükkanda bulunuyor. Kamp yaptığınız ve çevreyi gezdiğiniz maceralı tatilinize, rafting heyecanı da katıp, unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder