21 Mart 2015 Cumartesi

Mayıstaki 2. Kaz Dağı Buluşmasına Herkes Davetli

    Mayısta Kaz Dağları doğa sevdalısı herkesi bekliyor. Ayazma da dünyanın ilk güzellik yarışmasının yapıldığı yer de binlerce doğa dostunu buluşturmaya hazırlanıyor Kaz Dağları...
    Bu yıl Kaz Dağları Buluşmasının ikincisi düzenlenecek ve yapılacağı tarihler 8-9-10 Mayıs. Çanakkale nin Bayramiç ilçesi, Evciler Köyüne 5 km uzaklıkta bulunan meşhur Ayazmada yapılacak doğa buluşması.
    Organizasyon çok güzel, Çanakkale Çevre Platformu düzenliyor. Yurt dışından da çevre gönüllüsü doğa dostlarının katılacağı bu buluşmaya Türkiye nin de her yanından birçok kişi gelecek. Büyük buluşmanın sloganı "Sadece çadırını, kalbini al gel". Buluşmanın ilk günü 8 Mayısta İda da ilk kamp ateşi yakılarak başlanarak, gelen tüm doğa dostlarıyla ateş başında, Kaz Dağlarının koynunda harika bir forum gecesi yapılacak. Çevre sorunları ve bunları engellemek için gerçekleştirebilecek akılcı çözümler tartışılacak, akabininde sürpriz müzik grupları eşliğinde, doyasıya eğlenceli bir gece geçirilecek.
    Çanakkale nin köylerinde gerçekleştirilmek istenilen altın madenciliği araştırmalarına bir sitem niteliğinde olan buluşmaya, termik santrallere büyük bir cesaretle direnen köy halkları da katılacak. Kaz Dağlarındaki bu samimi buluşmada, yüzlerce yıllık tarihe dayalı direniş hikayeleri anlatılacak.
    Kaz Dağları Buluşmasının etkinlik programı kısıtlı ve tek düze değil, her tür yaratıcı doğa dostu fikre açık. Yaratıcı fikirler değerlendirilecek, sesini duyurmak isteyenler, çözüm fikri olanlar için harika bir platform olacak. Tohum takas şenliği, müzikler ve tiyatral oyunlar eşliğinde, mitolojik masallar anlatılacak.
    Doğa sporları ve bunlara gönül vermiş çoğu kişinin de katılacağı buluşmanın kesin etkinlik programı ilerleyen günlerde belirlenip açıklanacak. 2. Kaz Dağı Buluşmasına sende katıl, birçok dostla harika bir kamp yaşa ve Dünyadaki tüm canlıların ihtiyacı olan sağduyu hakkında fikir edin, fikirlerini savun. Etkinlik takibi için: http://www.kazdaglaribulusmasi.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder