24 Mart 2015 Salı

Phuket Adası Nasıl Gidilir, Nerelerde Kalınır?

    Phuket Adası her yıl birçok turisti ağırlayan Tayland ın en gözde yerlerinden biridir. Ana karaya şirin, minik bir köprü ile bağlanan Phuket Adası doğası kadar, gece hayatı içinde tercih ediliyor.
    Tayland Türkiyeye şu an vize uygulamayan ülkeler arasında olduğu için, pasaportu hazır olanların uçak biletlerini alıp, otel rezervasyonlarını yaptırmaları gitmek için yeterli. Sayfanın en altında da uçak bileti fiyatlarına göz atabilirsiniz. 2004 te yaşadığı Tsunami felaketinin korkutucu etkisini üzerinden atabilmiş olan Phuket Adası, her gelir seviyesinden turiste hangi yaşta olursa olsun fark etmez ev sahipliği yapıyor.
    Birçok turist merkezinin olduğu Phuket size Bodrum yarımadasını hatırlatacak bir konumda. Her isteğe göre plaj var. Sakin, dingin ve huzurlu bir tatil peşinde olanlar, tropik doğada çok rahatsız olmadan tatil deneyimi yaşamak isteyenler için; sessiz, sakin plajlar bulunurken, Phuket Adasına eğlenmeye, kopmaya geldik diyenler için de sınırsız gece hayatının, sabahlara dek sürdüğü cıvıl cıvıl plajlarda konaklayabiliyorsunuz.
    En hareketli plajlardan birisi meraklıları için, Hedonistik Patong Plajı. Burası kulüp, disko, bar aklınıza ne gelirse her şeyden yüzlerce olan capcanlı bir yer. Her gece sınırsız eğlence neredeyse sloganları olmuş durumda. Çılgın Phuket geceleri burada misafirlerini bekliyor.
    Huzurlu, dingin bir tatil arayan kişiler, özellikle aileler için ise, Kato ve Karon plajları daha ideal görünüyor. Ben burada para harcayacağım hiç sıkıntı yok diyen elit kesim de Bang Thao ve Surin Plajlarının bulunduğu lüks ve otantik otellere gidiyorlar.
    Ancak dedik ya her gelir grubundan kişiyi burada görebilirsiniz diye, sırt çantalı bir gezgin iseniz burada size de yer var. Kamala Plajı tam sırt çantasını takmış karış karış dünyayı gezen gezginler için ideal bir yer.
    Tay Food yani Taylandın mutfağından yemek yiyemeyenler için sorun yok, çünkü yüzlerce restoranda dünya mutfağına ait de birçok yemek misafirlere sunuluyor. Ama hazır oraya gitmişken asla yemem deyipte, Tayland yemeklerini tatmadan duramayanlarda var tabi... Gündüzleri yapılacak etkinliklerin bir hayli çok olduğu Phuket Adasında canınız hiç sıkılmazken, günlerinizde çok çabuk geçecek.
    Mis gibi tertemiz sularda, dalış, jet ski gibi alternatif aktiviteleri deneyebilirsiniz. Bambaşka bir canlı müzik deneyimi yaşamak için ise; Phuket Town a gideceksiniz, burada Sino-Portekiz kolonileri dönemlerinden kalmış, muhteşem bir mimariye sahip eski evleri gezip çok güzel fotoğraflar çekebilir ve birbirinden güzel canlı müzik yapan barlarında kulağınızın pasını atabilirsiniz.
    Araba ya da motosiklet kiralayıp gezmek de ilginç ve pratik bir fikir olabilir. Hatta motosikletle çok da eğlenceli bir gezi gerçekleştirebilirsiniz. Çünkü Phuket te gezecek çok güzel yerler var. Görmeden gelmemeniz gereken Büyük Buddha Heykelini mutlaka görmelisiniz. Taylandlıların son derece saygı duydğu Big Buddha Heykeli 45 metre boyunda ve oldukça heybetli görünüyor. Kata yakınlarındaki bir tepeden kuş bakışı olarak nefes kesici manzara yakalayabilirsiniz. Tayland ve Phuket de irili ufaklı birçok tapınak olduğu aşikar ve hepsini gezmeniz mümkün değil, gerekte yok. En önemlisi Chalong Tapınağı (Wat Chalong) görülesi ve oldukça görkemli bir tapınak.
    Phuket Aquarium u da gezebilirsiniz, egzotik balık çeşitlerine rastlayacağınız tünelli akvaryum, eğer ailecek gittiyseniz çocuklarınız içinde güzel bir deneyim olacaktır. Böcekleri ilginç bulan ve fotoğraflarını çekmeyi sevenler için yapılmış Kelebek Bahçesi ve Böcek Dünyası (butterfly garden & insect world) Tayland da yaşayan 40 i geçik cinste yaklaşık 8000 kelebeği burada toplamışlar ve böcek bölümünde de birbirinden ilginç ve korkunç görünen örümcekler ve akrepler var.
    Kendinizde gezip, yeni şeyler keşfedebilirsiniz. Tayland sürprizlerle dolu bir yer, planlara uymayan turistler için capcanlı ve oldukça egzotik bir tatil sunan tatil noktası...

Phuket Adası Uçak Bileti Fiyatları için BURAYA tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder