1 Mart 2015 Pazar

Safranbolu Tokatlı Kanyonu ve Kristal Teras...

    Safranbolu Tokatlı Kanyonu ve Düzce Kanyonu o civara yolu düşenlerin mutlaka gezmesi gereken güzel doğa manzaralarına sahip yerler.
    Tokatlı Kanyonu çok güzel yapılmış bir kompleks olarak yapılmış. Giriş kısmı Tokatlı Köyünde olan kanyona girişte sembolik bir giriş ücreti istiyorlar. Tokatlı Kanyonunun çıkış kısmı ise Eski Çarşı Gümüş Mahallesine doğru uzanıyor. Tokat Kanyonuna eğer arkadaş grubunuzla gittiyseniz çok eğlenebileceğiniz Paintball aktivitesi yapabilirsiniz ya da at binebilirsiniz. En güzeli ise 9 km lik yürüyüş parkurunda yürüyüş de yapabilirsiniz. Parkur muhteşem renklere sahip Tokat Kanyonu içindeki ahşam platformlarla son derece doğal şekilde yapılmış.
    Ayrıca yorulduğunuz an semaverden çay içebileceğiniz veya acıkırsanız mangal yapabileceğiniz tesislerde mevcut. En güzeli ise görülmeye değer Kristal Teras. Burası Tokat Kanyonunun 80 metre yüksekliğine kurulmuş; 11 metre genişliğinde ve 400 kişilik kapasitesi olan devasa bir balkon. Güvenli ve sağlam olan Kristal Terası roketeatar mermisi daha kıramıyormuş. Sayfanın en altındaki videoda ayrıntılı bir şekilde Kristal Terası ve manzaranın güzelliğini görebilirsiniz.
    Safranbolu ya gelmiş iseniz, gezilecek noktalar çok fazla bu yüzden birbirinden sevimli safranbolu evlerinden birinde konaklayıp, daha fazla yer gezebilirsiniz. İlk olarak tarihi kent müzesi, safranbolunun tarihi sokakları, safranbolu saat kulesi ve Anadolu Saat kuleleri parkını gezebilirsiniz. İsterseniz Kaymakamlar müze evini de görebilirsiniz. Bunlar bitince muazzam Safranbolu manzarasını kuşbakışı olarak izleme için Kaleye tırmanabilir ya da Hıdırlık Tepesine doğru yola çıkabilirsiniz.
    Safranbolu nun Tarihi Loncalar Demirciler Çarşısını ziyaret edip, kendinize ve sevdiklerinize ufak hediyeler alabilirsiniz. Havuzlu konakların birinde muhteşem Türk Kahvesi ile yorgunluk atabileceğiniz gibi, acıktıysanız Safranbolu kuyu kebabı, safranbolu baklavası ve lokumu gibi güzel lezzetlerini de deneyebilirsiniz.
    750 yıllık tarihi ile Safranbolu nun Yörük Köyü de oldukça gezilesi bir nokta. Mehşur Odabaşı Evi, 450 yıldır ayakta ve yıllara meydan okuyor. Safranbolu ya 20 km uzaklıkta Yörük Köy.
    Diğer gezebileceğiniz yerler yukarıda anlattığımız Tokatlı Kanyonu ve görülesi Kristal Terasa eş değer olarak; tarihi İncekaya Su Kemeri ve eğer mağaraları keşfetmekten hoşlanıyorsanız, Bulak Mencilis Mağarasını da gezebilirsiniz. Bir diğer heyecan dolu etkinlik ise; Microlight uçaklar ile yapabileceğiniz şehir turu, gökyüzünden, kuşların gözünden olduğu gibi Safranbolu yu görmek bambaşka bir deneyim olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder