1 Mart 2015 Pazar

Son Yılların Gözdesi; Abu Dhabi...

    Birleşik Arap Emirliklerinden olan Abu Dhabi; dev bina projelerine ev sahipliği yapan Abu Dhabi, Dubai nin turist ilgisini gördükten sonra, büyük gelişimlerle artık kendisi de son yılların gözde turist ziyaret yeri oldu.
    Çölün ortasında yükselmiş dev binaların siluetleri, siz şehri keşfederken yanıbaşınızda parlayan mavi camlarıyla size eşlik ediyorlar. Dünya nın hemen hemen en zengin kentinde, yine bir oraya bir buraya bakarken kesinlikle başınız dönecektir. Doyasıya gezip, coşan insanlar, pahalı arabalar, lüks ciplerinde tasması ile ön koltukta oturmuş yanında çitası olan Araplar. Yanlış duymadınız burada aslan, çita gibi hayvanları evcil hayvan gibi besleyebiliyor Araplar, hatta evinin havuzuna timsah alan bile var, yeter ki paradan haber ver.
    Bu zengin kenti gezerken, modernleşmeyle, geleneksellik arasında devam etmeye çalışan bir döngü dikkatinizi çekecektir. Neredeyse Newyork Manhattan da yürüdüğünü sanacağınız kadar gökdelen yanı başınızda beliriverecek. 200 ü geçik adadan oluşuyor Abu Dhabi ve iki köprü ile de ülkeye bağlanıyor. Burayı görmek size birçok farklı deneyim katacaktır aslında öyle ki, çölde safari yapabileceğiniz gibi ilginç egzotik bitkilerle çevrili vahalar da görebileceksiniz. Denizine ve sakin plajlarına zaten diyecek yok, berrak bir deniz ile ince kumlarla bezenmiş çok geniş plajlar.
    Yeni yapılan binalar yanı sıra tarihi yapılarda mevcut burada. Gelenek Köyü ismindeki Heritage Village i gezebilir ve buradan hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Hili Arkeolojik Bahçeleri ve Al-Maqtaa Hisarı gerçekten görülmeye değer. İlginç mimarileriyle Arap sarayları ilginizi çekiyorsa; Emirlikler Sarayı ve Qasr El Hosn Sarayı turistler için en görülmesi gerekenler arasında bulunuyor.
    Göz alabildiğine 400 km  boyunca uzanıp giden kıyı şeritleri hayal edin, bu ada kentinde bu hayal gerçeğe dönüşüyor. Halka açık plajları ile deniz ve plaj meraklılarını hayran bırakacak bir yer.
    Eğlence tutkunları için mutlaka ziyaret edilecek başlıca noktalardan biri Yas Adasındaki Ferrari World; burada dünyadaki en hızlı roller coster yani hız trenine binmeniz mümkün. Kocaman cıvıl cıvıl bu lunapark da sizi çok şaşırtacak eğlence üniteleri var. Ayrıca yine içeride Ferrari ye özel olarak tasarlanmış birçok ürünün satıldığı mağazaları da görebilirsiniz.
    Burada da dikkat edilecek bir nokta Araplar Dubai deki gibi çok zengin oldukları için hizmet işlerinde çalışanlar yine Hindistan ve Pakistan dan gelenler oluyor. Çölde yapılacak ilginç bir etkinlik olan Sand Board u deneyebilirsiniz. Aynı karda yapılan gibi fakat bu sefer üstünüz başınız kum içinde kalıyor o ayrı. Çalışanlar cana yakın orada isterseniz ayrıca deveye de binebiliyorsunuz.
    Dünyanın en büyük üçüncü camisinin olduğu yerdesiniz. Seyh Zayed Caminin ihtişamlı yapısını ve otantik kubbelerini görünce ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bu kocaman bembeyaz cami 40 bin kişilik kapasitesiyle, seksen kadar kubbesiyle ve on beş metre civarı yüksekliğiyle gerçekten çok devasa. İçindeki avizesi ise, 9 ton ağırlığındaymış. Her yerde altın yaldız süslemelerle, beğenisine beğeni katılmış.
    Alışveriş çılgınlığı buralarda da devam ediyor ancak bir Dubai kadar büyük ve çok fazla marka bulamayabilirsiniz. Burası Arap Yarımadasının yeni yeni canlanan yüzü, birazda şöyle düşünün burada daha fazla Arap Ailesi ve peçeli bayanlar görebilirsiniz. Hatta onlar için lüks restoranlarda perdelerle çevrelenen aile locaları var bu durumda peçelerini açıp, rahat yemek yiyebiliyorlar. Fakat Dubai buraya göre daha serbest ve dünyadan daha fazla turist alırken, orada yaşayanların da büyük bölümü yabancı olduğundan daha evrensel diyebiliriz.
   Gezmek isterseniz; Al Ain Hayvanat Bahçesi, Sheikh Khalifa Parkı çok güzel doğal korunmuş alanlara ve birbirinden güzel hayvanlara ev sahipliği yapıyor.

Abu Dhabi Uçak Bileti Fiyatları için BURAYA tıklayın
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder