25 Mart 2015 Çarşamba

Yağmur Ormanlarını Havadan Gezmeye Ne Dersiniz?

    Bu ilginç gezi tekniği sayesinde turistler hem yorulmuyor, hem de yağmur ormanlarını kuş bakışı tepeden izlerken, vahşi hayvan tehlikelerinde de korunmuş oluyor.
    Yükseklik korkusu olan için belki iyi bir fikir olmayabilir ancak, genel anlamdaki bu teleferik ile gezi uygulaması turistleri çok memnun ediyor ve ilginç geliyor. Bu uygulamayı yapan yer Ekvador un başkenti Quito. Burada yağmur ormanlarının üzerine kurulmuş, telesiyej tarzı teleferik ile turistler yağmur ormanlarını yukarıdan geziyorlar.
    Yağmur ormanları, içinde yaşayan vahşi hayvanlar, zehirli böcekler ve sürüngenler yüzünden tehlikeli arz edilen yerler. Bir alan ve hayvan bilimci uzman olmadan asla gezilmemesi gereken bölgeler konumunda.
    Ama Ekvador a gelipte, bu muhteşem doğaya sahip, yeşilin her tonunu yansıtan yağmur ormanlarını da gezmeden olmaz. Bu durumda alınan ortak kararla en mantıklı yol bulunmuş ve turistlerin kolayca, zahmetsiz bir şekilde yağmur ormanlarını dolaşması ve dolaşırken de eğlenmesi sağlanmış.
   Yerden hemen hemen 60 metre yüksekliğe gerilmiş metal kablolar üzerindeki, telesiyeyi andıran bisikletlerle orman gezilebiliyor. Oturulan koltuğu güvenlik amaçlı olarak kemerlerle de bağlanan turistler bu yolculuğu yapıp, dev ormanı gezerken gayet keyifli görünüyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder