2 Mart 2015 Pazartesi

Girit Adası Gezilecek Yerler ve Efsaneleri...

    Akdeniz de yer alan beşinci büyük ada ve Yunan Adalarının da en büyüğü olan; Girit Adası, güzel doğa manzaraları, kültürü ve tarihi ile ada yaşamının en güzel örneklerine tanık olabilirsiniz.
    Adada bulunan Antik Saraylar tarihi ve mimarileri ile gezilmesi, görülmesi gereken yapılar. Bu sarayların en büyüğü ise; Knossos Sarayı Minos Uygarlığına ait olmakla birlikte 3 bin 500 yıl öncesinde en popüler dönemini yaşamış. Girit Adası nın merkezindeki Iraklion Limanının 5 km kadar doğusunda, yapay tepe üzerine kurulmuş saray, geçmiş tarihindeki depremler yüzünden bir kaç kez yıkılmış. Tarihteki "Minos Labirenti" efsanesine ilham kaynağı olmuş olan sarayın ahşap sütunları ve karmaşık yapısı yanı sıra güzel freksleri de beğeni görmektedir. Her gün ziyarete açık olan Minos Sarayına giriş ücretlidir. İlginç Minos Labirenti efsanesi ise kaynağı yarı boğa yarı insan olan mitolojik karakter Minotaur ları anlatmaktadır.
    Zeus un oğlu olan Kral Minos, Poseidon un ona kurban etmesi için sınav amaçlı yolladığı boğayı kıyamaz ve kurban edemez. Bunun üzerine Poseidon kralın karısını lanetleyerek, boğa ile beraber olmasını sağlar ve kadının bu lanetli ilişkiden yarı boğa yarı insan çocuğu olur. Kral Minos bu rezaleti saklamak için Girit Adasının altlarına, derinliklerine bir labirent yaptırır ve bu yarı boğa çocuğu buraya hapseder, işte Minotaur karakterinin doğuş efsanesi ve Minos Labirenti buna dayanmaktadır.
    Girit Adasının kuzeydoğusunda Vai Koyunda bulunan Girit in şaşırtıcı ikliminin bir ürünü olan palmiyeli plaj, parlak ve iri kum tanelerinin olduğu ve palmiyelerin çevrelediği bir koy. Bu plajın böyle palmiyeli ve egzotik olmasının efsanevi sebebi ise; eskiden buraya gelen Arap Korsanlar hurmalarını yiyip, çekirdeklerini buralara atmışlar ve yıllar sonra bu güzel yer meydana gelmiş.
    Girit Adası nın önemli mağaraları arasında Dikti Mağarasını mutlaka görün. Rehber eşliğinde mağarayı gezebileceğiniz gibi kendinizde gezebilirsiniz. Iraklion limanındaki Xanthoudidou Caddesinden, Dikti Mağarasına otobüsler gitmektedir. Alışveriş yapmak ve hediyelikler almak için, Girit Adasının popüler caddelerinden Kalokerinu Caddesini ziyaret ederek, taze meyveler, yiyecekler, farklı içecekler, ünlü Girit Çizmesi olan stivaia ve sarikia şapkaları yanı sıra çok güzel cam eşyalar, takılar ve hediyelikler bulmanız mümkün. Günün hemen hemen her saati capcanlı olan bir yer burası. Hatıra olarak ya da tadına bakmak için bir Girit Rakısı almak isterseniz en ünlüsü, Çikudiya, marketlerden almak yerine, cadde üzeri tezgahlarda satılan ev yapımlarının daha güzel olduğu söyleniyor.

Girit Adası Uçak Bileti Fiyatlarına BURADAN ulaşın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder