16 Haziran 2015 Salı

Muhteşem Güzellikteki Alaçatı Evleri / The Houses of Alacati / Häuser von Alaçatı

 
    
    Alaçatı Evleri
Atmosferiyle sizi saran şirinlikleriyle ve mimari tarzlarıyla sizleri büyüleyen Alaçatı Evleri öyle güzel ki; her gördüğünüz eve benim olmasını çok isterdim gözüyle bakmanızı sağlıyor.
    Klasik çizgiden bir hayli uzak ve kesme taşlarla inşa edilmiş, her biri diğerinden ihtişamlı ve göz alıcı bu güzel evlere bakmaya doyamazsınız. Restorasyon çalışmaları ile günümüze kadar ulaşmış ve kullanılabilen evler, geçmişte Türkler ve Rumlar tarafından ortak olarak inşa edilmiş. Evlerin yapımında kullanılan malzemler; kışları evin sıcak ve ılık durmasını, yazları ise serin olmasını sağlıyor. Evlerin içinde tarihi atmosfere bulanmış huzur dolu odalar ve tarzlarına uygun döşenmiş olmaları ile sizlere apayrı duygular hissettirecektir.
    Bu tarihi oldukça köklü olan evler, yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gören Çeşme' ye de bir hayli farklı bir ilgi katıyor. Kim bilir belki günün birinde sizde Alaçatı' nın dar sokaklarında yürürken bu güzide evleri fotoğraflayıp, hem anılarınıza, hem de hatıralarınıza kazırsınız.

  

    Häuser von Alaçatı
Die typischen Çeşme-Alaçatı-Häuser haben in der Regel keinen Vorgarten; sie sind aneinander gebaut und verfügen über eine Art ästhetische Poesie. Neben den direkt auf die Strasse mündenden Türen befinden sich meistens die mit Fensterläden versehenen Fenster des Erdgeschosses.
    Bei Häusern, deren obere Stockwerke leicht ausladend gestaltet sind, gibt es meistens einen sich über die gesamte Fassade erstreckenden Verputz aus gelblichem Tuff. Die Giebel sind in der Regel dreieckig. Ein weiteres Merkmal dieser Häuser ist die als "Sgrafitto" bezeichnete Stucktechnik, mit der sie verputzt sind. Bei diesem Verfahren werden mehrere verschiedenfarbige Putzschichten übereinander aufgetragen, die gewünschten Zeichnung wird durch schichtweises Abtragen herausgearbeitet.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder