19 Haziran 2015 Cuma

Terkedilmiş Adanın Doğayla Buluşması.. This Island is Awesome...


    Çin' in Shengsi Adalarının bulunduğu bölgede yer alan Gouqi Adası (Zhoushan) bir hayli ilginç görüntülere ev sahipliği yapıyor.
    Bu köy aslında halkın balıkçılıkla uğraştığı bir köymüş. Yerleşim adına ne gerekiyorsa mevcut, güzel binalar, sokaklar her şey... Ancak bir süre sonra ana karada balıkçılık yapmanın daha ekonomik maliyetlerle ve daha karlı olduğunu gören köy halkı Gouqi Adası nı terk ederek burayı kimsesiz bırakıp, ana kadaraya yerleşmişler.
    Köye bir daha kimse adım atmadığı için de doğa tüm yerleşim yerlerine dek ulaşarak, sarmaşıkların sarmaladığı evler, balkonlar ve sokaklarda ilginç görüntüler oluşuyor. Dünyanın her yerinden fotoğrafçılar burayı ziyaret ederek doğanın yerleşimle bütünleşmiş bu hallerini fotoğraflıyorlar.
    Balıkçı köyü artık masal diyarları gibi görünüyor. Evleri sarmalamış yeşil sarmaşıkları ve ardındaki sisli havasıyla oldukça mistik bir mekan.


    There is a China' s Shengsi Team Island; Zhoushan Island is abandoned. This fisher island abandoned because mainland is very economic and profitable according to fisher island.
    And village look like a jungle now. Plants are climbing to every house' s walls. Everywhere looks a tale world. Island' s atmosphere is very mystic.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder