25 Temmuz 2015 Cumartesi

Çeşme Tekne Turları / Cesme Boat Tours

  Çeşme Tekne Turları
    Sıcacık bir yaz gününde yapılabilecek en güzel aktiviteler arasında efil efil esen Çeşme denizi üzerinde koyları ziyaret etmek olacaktır.
    Çeşme' nin tekne turları hem çok mehşur, hem de vazgeçilmez özellikte bir aktivite. Sabahtan akşama dek süren eğlenceli turlarda denizin, müziğin ve teknelerdeki güneşlenme platformları sayesinde güneşin tadını çıkarabiliyorsunuz. Eğer koylara ve adalara uğrayan tekne turlarını tercih ederseniz gideceğiniz lokasyonlar; Mavi Koy, Eşek Adası, Makri Adası gibi yerlere giden ve konaklama imkanı dahi sunan çeşitli turlara da katılabilirsiniz. Tertemiz turkuaz koylarda dalışlar gerçekleştirerek deniz altını keşfe çıkma imkanınızda var.
    Eğer sadece günübirlik olarak yapılan tekne turlarını tercih edecekseniz hemen hemen hepsi sabah 10.00 - 11.00 arası kalkıyor ve akşam saat 17.00 - 18.00 arasında da dönüşünü gerçekleştiriyor. Teklerin bazıları 2 bazıları ise 3 olabilirken, daha büyüklerinde su kaydırağı dahi bulunabiliyor.


    Biraz adalardan bahsetmem gerekirse; Çeşme ye en yakında bulunan Sakız Adası (Chios Island) görülmeye değer doğa harikası ve güzel bir bitki örtüsüne sahip. Makri Adasını ise genellikle dalış etkinliği yapanlar tercih edebiliyor ve burada yüzmek açık denizde yüzme tadı veriyor. Yat gezilerinin olmazsa olmazı sık sık uğranan bir diğer ada ise; Eşek Adası. Yerli yabancı turistlerin adanın ismini ilk etapta ilginç bulmaları adaya geldiklerinde nedenini görünce anlaşılıyor. Adanın yerlisi eşekler bu sevecen ve uysal canlılarla fotoğraf çekinebilirsiniz.
    Eşek Adası nın konum olarak batı tarafında Küçük Adanın koylarından biri Mavi Koy dur. Buraya Akvaryum Koyu da denilmektedir. Burada kesinlikle yüzmelisiniz hatta bu temiz berrak sularda yüzünce daha sonra her denize giremeyebilirsiniz bile. Bu güzel tekne turu aktivitesi ile güneşin, denizin ve tatilin tadını çıkartmak size kalmış.


Cesme Boat Tours
    Boat tours of Cesme is an essential entertainment activity. From morning to evening sun, the sea and the pleasure of music is a great way to relax. In addition to this, if you wish, many boat tour operators offer a chance to stay at sea for a few days to explore the coastline more. On a daily boat trip you get to visit reat islands off the coastline that are not in view from shore. Blue Bay, Donkey Island and Makri Island ate the main places you visit and offer you great diving experiences to explore under the sea and for a spot of fishing.
    A boat tour of your choice of organization will typically depart shore in the morning between 10.00 to 11.00 hrs and sometimes have three floors including a waterslide.


    If we are to speak of the island that is closest to Cesme, the greek island Chios would come to mind, but around the coastline are many other islands that belong to Turkey. Worth seeing the wonders of nature with their vegetation and views that are out of this world, many divers favour the island of Makri. People are frequently overheard talking about the island of Donkey Island. Due to the number of donkeys living their, thats how it got the famous name. While it is possible to see the donkeys in their natural habitat, you may also see wild boar and rabbits frequently. Just west of Donkey Island is a small bay with one of the bluest bays. Aquarium Bay, also named after its stunning clear waters gives you a chance to enjoy the sea, sand and sun while exploring it' s shores.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder