20 Temmuz 2015 Pazartesi

Ege' nin Güzel Şehri İzmirde Gezilecek Yerler...


    Güzel amazon kraliçesi Smyrna' dan ismini alan İzmir şehri; Ege nin göz bebeği konumunda bir kent. Heredot' ta kendine yakışan üslubu ile İzmir' i anlatırken, konum olarak en güzel gökyüzünün altında, en güzel iklimde bir şehir olduğunu söylemiş.
    İzmir sentez bir şehir, öyle ki; farklı kültürlerden, ırklardam ve inançlardan insanların uzun yıllardır huzur ve barış içinde hayatlarını sürdürdüğü bir kavimler kapısı. 500 yıla dek yayılan upuzun tarihi boyunca Hitiler, Lidyalılar, Bizanslılar, İyonlar, Araplar, Selçuklular, Osmanlılar ve Cenevizliler gibi birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış kent...


    Her alanda karşınıza çıkan ve hissedilen geleneksel kültür yapısı o kadar güçlü ki; ayrıca bunu Bergama, Tire, Foça, Efes, Çeşme gibi ilçelerini gezerek daha iyi deneyimleyebilirsiniz.

    İzmir' in Her Semti Bambaşka
Başlı başına belli bir karakteri var İzmir' in her semtinin ve size kendilerine dair bambaşka hikayeler anlatırlar. Geçmişe yolculuk yapmak için ilk ziyaret etmeniz gereken semt Kemeraltı... Tarihi kapalı çarşıları gezip, sokak çalgıcılarını dinleyebilir ve küçük sevimli kahvehanelerinde yorgunluk kahvenizi içerek bir gününüzü bu semtte geçirebilirsiniz.


    Bu semt geçmişte ticarete dair her şeyin yürütüldüğü ve şimdilerde İzmir' lerinde alışveriş tutkularını giderdikleri yer. Modern alış veriş merkezleri bulamazsınız burada sadece labirenti anımsatan, tarih kokan sokaklar arasında karşınıza çıkan her şeye göz atarak keyifli vakit geçirebilir ve turistlerinde uğrak yeri olan bu alışveriş bölgesinde kendiniz ve sevdikleriniz için birçok şey alabilirsiniz. Tarihi yapılar ise; Hisar Camii, Kızlarağası Kervansarayı ve Salepçioğlu
Camii
yi ziyaret edebilirsiniz.
   Kemeraltı semtinin deniz ile olan ara kısmında ise Konak Meydanı yer alıyor. Ünlü saat kulesinin yer aldığı uğrak yerler arasında. Her gün birçok fotoğrafı çekilen ünlü Saat Kulesi; 1901 yıında Abdülhamit in tahta çıkması şerefine inşa edilmiş ve mimarisinde Mağribi stili kullanılmış.
    Mehşur Karşıyaka semtine gitmek için ise Konak İskelesinden kalkan gemilere binmeniz yeterli olacaktır. Karşıyaka modernizmin yeni yüzü ve daha çok İzmir' in geleceği yansıtan kısmı gibi. Sahil şeridi düzenlemesi oldukça güzel ve şık, doğa ile iç içe olarak düzenlenmiş bir kentte olduğunuzu hissedip mutlu olabilirsiniz burada.


    Karşıyaka kısmının 18. yüzıldaki ismi "Cordelio" imiş ve o dönemde zeytinlikleri ile ünlü yemyeşil küçücük sevimli bir köymüş. Ünlü destancı Homeros un yaşadığı yer olması buraya olan sempatimi daha da arttırıyor. Burada ziyaret edebileceğiniz fazla tarihi yapı olmasada; hoş restoranlar, gezilecek yerler ve trafiğe kapalı alış veriş alanları bulabilirsiniz.
    Ve kesinlikle görmeniz gereken bir diğer semt benim favorim Alsancak. Burası geçmişte İzmir' in ticaret ile uğraşan zengin insanlarının yaşadığı yer. Kıbrıs Şehitleri Caddesi boyunca sıralanmış Lavanten Evleri görülmeye değer. Ayrıca gençlerin de fazlaca tercih ettiği Alsancak da birbirinden klas mekanlar var. Ara sokaklarında oldukça uygun fiyatları olan publar, barlar bulmanız mümkün. Ayrıca en güzel yanı ise içeceklerinizi alıp, Alsancak Kordonunda çimlerin üzerine oturarak, keyif yapabiliyorsunuz. Alkol dahi içseniz kimse hiçbirşey demiyor herkes mutlu ve özgür hiçkimse kimseye karışmıyor, bu güzel bir şey çoğu şehirde artık insan kendini rahat hissedemiyor.


Varuna Gezgin
    Mekan önerilerim arasında kesinlikle, İzmir' in Varuna Gezginini ziyaret etmeden dönmek olmaz. Cıvıl cıvıl bir mekan, duvarlarındaki pek çok ülkeye ait plakaları ve egzotik havası ile Eskişehirden sonra burada da oldukça popüler hale gelmiş Varuna Gezgin Cafe Del Mundo da takılmak.



İzmirde Nerede Yemek Yenir?
    O kadar fazla seçeneğiniz varki ben sadece dört seçeneği sizlere fikir olarak sunmak istiyorum;
Topçu' nun Yeri; 0232 425 90 47 telefon numarası ve sitesini de buradan ziyaret edebilirsiniz.
Kumrucu İzzet; 0232 247 51 10 telefon numarası ve sitesini de buradan ziyaret edebilirsiniz.
Sardunaki Restaurant; 0232 323 72 72 telefon numarası ve sitesini de buradan ziyaret edebilirsiniz.
Konak Pier; 0232 489 10 04 telefon numarası ve sitesini de buradan ziyaret edebilirsiniz.


Konak' taki Tarihi Agora
    Burayı da görmeden kesinlikle dönmeyin. Bu ilginç mekan Antik çağlardan kalmış bir Agora yani çok eski insanların pazar yeri, alışveriş merkezi. M.Ö. 2. yüzyıla uzanan tarihiyle oldukça büyük ve görkemli İzmir' in o dönemleri hakkında oldukça fikir verici bir tarihi yapı. Agora kısmında 1932 yılında kazı çalışmaları yapılmaya başlanmış arada kesintilere uğrasa da hala çalışmalar devam ediyor. Bu kazı çalışmlarından çıkarılan eserler ise; Konak ta bulunan İzmir Arkeoloji Müzesi içinde ziyaretçilerini bekliyor. En etkileyici eserler ise Demeter ve Poseidon un heykelleri...


İzmir' de Nerede Kalınır?
    Maddi durumunuza göre birçok konaklama seçeneği mevcut. Ancak ben rövaşta olan birkaç seçeneği burada paylaşıyorum.
Mövenpick Hotel; 0232 488 14 14 telefon numarası ve sitesini de buradan ziyaret edebilirsiniz.
Hilton Hotel; 0232 497 60 60 telefon numarası ve sitesini de buradan ziyaret edebilirsiniz.
Swissotel Grand Efes; 0232 414 00 00 telefon numarası ve sitesini de buradan ziyaret edebilirsiniz.
Balçova Termal Otel; 0232 259 01 02 telefon numarası ve sitesini de buradan ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder