29 Temmuz 2015 Çarşamba

Meksika Cancun da Gezilecek Yerler / Mexico Cancun Travel Points


    Cancun kelime anlamı olarak Maya dilinde " Gökkuşağının Sonundaki Gemi" anlamı taşıyor. Ve coğrafi konum açısından da bu deyim tam manasıyla yerini buluyor. Bir geçiş yardımı ile anakaradaki Cancun şehrine bağlanan pırıl pırıl denize ve bembeyaz kumsallar sahip Cancun, gelen turistlere, gezginlere unutamayacağı bir yaz geçirmeyi vadediyor.


    50 yıllık bir süreç içerisinde tatil merkezi haline gelen Cancun, bünyesinde hizmer veren 150 oteli ve 30 kilometre uzunluğundaki devasa muhteşemlikteki kumsalıyla yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı haline gelmiş durumda.

    Meksika' nın Quintana Roo eyaletine bağlı bu tatil cennetinde mercan kayalıkları, resifler, palmiye ağaçlarının uzandığı kumsallar, suyun altındaki ilginç heykel müzesi ile tatil hem keyfi, hem de bambaşka bir kültür deneyimine dönüşüyor.


    Beyaz kumsalları 30 kilometre uzunluğunda ve en olarak da oldukça geniş, ayakları yakıp kavuran, pürüssüz kumsallar, kristal berraklığındaki turkuaz sulara açılıyor. Cancun un denizleri hem su üzerinde yüzerken tatilinizi serinletici ve keyifli kılarken, su altının gizemli dünyası ile de sizleri dalış yapmaya zorluyor.

 
Cancun da Gezilecek Yerler: Isla Mujeres
    Günübirlik geziler ile gidebileceğiniz Isla Mujeres, mayalardan günümüze dek ulaşan ve doğurgamlığı simgeleyen tanrı Ixchel in heykelleriyle oldukça ünlü. Ve yine Isla Mujeres inde tropik güzellikteki plaj ve denizlerinde keyif yapmanız mümkün.


Cancun Su Altı Müzesi ( Cancun Underwater Museum)
    Su altındaki rengarenk ve capcanlı yaşamın yanında ayrıca her gelen ziyaretçiyi büyüleyen farklı şeyler de var. Bunlardan biri de dünyanın ilklerinden biri olan Cancun' un turkuaz sularının derinliklerindeki Cancun Su Altı Heykel Müzesi (Cancun Underwater Museum). Heralde dünyanın herhangi bir yerinde bir müzeyi gezerken hiç burada olduğu kadar eğlenemezsiniz.


    Çok ilginç figürlerin sergilendiği su altı müzesi, hem ilgi çekici, hem ürkütücü. Burada yer alan eserlerin özellikle, su altındaki canlı hayatını korumak ve kişileri bilinçlendirmek amacı ile yapılmış olması müzeye bambaşka değer katıyor.


Cancun Tatilinizin Keyfini Çıkartın
    Ada, Karayipler gibi her açıdan zengin bir bölgede bulunduğundan balayı tatilleri ve kişisel tatiller için tam biçilmiş kaftan. Deniz ürünleri açısından muazzam bir çeşitliliğe sahip olduğu için birçok farklı lezzeti burada tadabilirsiniz. Tabiki Meksika mutfağını da unutmamak lazım. Özellikle baharatlı yemek sevenlerin bayılacağı Meksika Mutfağı, Cancun da size yöresel lezzetlerini sunacak. En favori yiyecek ise kuşkusuz Meksikalılara özgü narin yapılı Tortilla, kesinlikle tadına bakın...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder