16 Ağustos 2015 Pazar

Manyas Kuş Cenneti...


    Türkiye' nin altıncı büyük gölü olan Manyas Gölü, Bandırma ile Balıkesir arasında 178 kilometre karelik bir alan kaplar. Denizden 20 metre yüksekliğindeki bu güzel gölün kenarında, Türkiye' nin beş milli parkından biri olan Kuş Cenneti yer alır.


    Sığ bir göl olan Manyas Gölü, Kocaçay Deresinin sularıyla beslenir. Güneydoğu kıyıları bataklık olduğu halde, kuzeydoğı kıyılarında sık ağaçlı ormanlar uzanır. Yine bu bölgede, Susurluk' un Sığırcaatik Köyü yakınlarındaki bir ormanın içinde yer alan Kuş Cenneti, sayısız kuş türünün barındığı nefis bir tabiat köşesi. Suyun içine kök salmış ulu ağaçların dallarına yuva yapan sakalar ve iskete kuşlarının cıvıltıları tüm ormanı kaplar.


    Manyas Gölü nde balıkçılık da yapılıyor. Hatta Türkiye' nin en iyi cins havyarı buradaki balıklardan elde ediliyordu hala öyle midir bilemiyorum. Göldeki balıklarla beslenen balıkçıl kuşları ve karabataklar için burası eşsiz bir yaşam alanı. Manyas Gölü kıyıları, yemyeşil ormanlar, temiz hava ve kuş cıvıltıları içinde, eb iyi dinlenme yerlerinden biri niteliğinde. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında büyük kentlerden buraya balık tutmaya geliniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder