30 Ağustos 2015 Pazar

Rio de Janeiro' nun Ünlü Tepesi; Pao de Açucar


    1960' a kadar Brezilya' nın  başkenti olan Rio de Janeiro şehri, şahane güzellikte bir koyu çevreler. İrili ufaklı adalar serpiştirilmiş bu koya hakim pek çok tepe içinde en ünlüsü, dörtyüz metre yüksekliğindeki Pao de Açucar' dır.
    Rio de Janeiro, gerçekten de çok güzel ve capcanlı bir şehir. Atlas Okyanus' u kıyılarında, dünyanın en güzel oyu sayılan Guanabara boyunca uzanır. Portekiz'li denizci Gonçalo Coelho, 1 Ocak 1502' de keşfettiği bu koyu bir nehir ağzı sanmış ve ona "Ocak Nehri" anlamına gelen Rio de Janeiro adını vermiştir.

    Şehri çevreleyen sayısız plajların en ünlüsü Copacabana' nın kıyılarında, çok gösterişli ve güzel yapılar yükselir. "Kelle Şeker" anlamına gelen Pao de Açucar ise, şehrin sembolü gibidir. Bir teleferikle Pao de Açucar' ın tepesine çıkıldığında, Rio koyunun nefes kesici güzellikteki manzarası ayaklar altına serilir.


    Şehrin girişinde sık ağaçlı bir orman uzanır: Kısacası Rio de Janeiro, mavi deniz ile yemyeşil ormanın ortasına oturtulmuş bir tabiat incisidir. Yeni başkent Brasilia, ülkenin bin kilometre kadar içlerinde yer alır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder