10 Eylül 2015 Perşembe

Maldivlerde Nereler Gezilir, Nerede Kalınır? / Maldives Travel Guide


    Maldivler şirin bir adalar cumhuriyeti. 300 bin nüfusa sahip bin 200 birbirinden güzel adadan oluşan bu cumhuriyet başta turizm olmak üzere birazda balıkçılığın getirileriyle hayatını devam ettiriyor.
    Güney Asya' da ve Hindistan' ın kuzeyinde yer alan Maldiv Adaları, küresel iklimin kurbanı olup, 100 yıl içinde sular altında kalacağı ön görülen yerlerden biri. Yerleşimin oldukça eskilere dayandığı adalar cumhuriyetinde halk daha önceleri Budizmi seçmiş daha sonralarda Abul Barakhat Al-Bar ismindeki bir Arap tüccr sayesinde Müslümanlığı seçmişler.


    Tabiki başlıca ekonomi kaynakları turizm. Ülke bu sayede büyümüş, kalkınmış ve gelir artışına ulaşabilmiş durumda. Maldivler yıl içinde ağırladığı bir milyona yakın turist sayısı ile ülkenin ekonomisinin döviz bazından yüzde 20 si bu şekilde karşılanıyor.
    Tatil köylerinde konaklayacağınız Maldivler Cumhuriyetinde, adaların üzerine kurulmuş birbirinden güzel doğal resortlerde unutulmaz balayı tatilleri geçirebilirsiniz. Hayalci Gezgin olarak daha önceleri yayınladığım Maldivler hakkındaki yazılarımı ve Maldivlerde Konaklama Seçenekleri hakkındaki yazılarımı okumak isterseniz BURAYA ve BURAYA tıklayın.


    Adaların isimleri aynı zamanda seçtiğiniz tatil köyü,ya da otellerin isimleri de oluyor. Buırası bir tür aşk ve romantizm mekanı bu yüzden çoğu konaklama yeri 12 yaş altı çocuk kabul etmeyeceğinden, pek çocuklu insanlara göre olmadığını söylemekte fayda var.
    Çok çeşitli turlara katılarak keşif gezilerine çıkabilir ve tertemiz sularda yüzüp, rüya gibi kumsallarda güneşlenebilirsiniz.


    Maldivlerde farklı lezzetler de bulacaksınız. Deniz mahsülleri ve balık kültürü çok gen,ş bir persfektifte sunulduğundan, Maldiv Mutfağının en ünlü ton balığı yemeği "Yani" yi tatmadan dönmeyin. Ve tabiki böyle tropikal adalarda, daha önce görmediğiniz tropikal meyvelerden tadabilirsiniz aman kendinizi fazla şımartmayın, döndüğünüzde o meyvelerden bulmakta biraz zorlanabilirsiniz :))
    Maldiv Adaları' nda Hint Mutfağı ve Uzakdoğu Mutfağı lezzetleri de sık sık karşınıza çıkabilecek diğer seçenekler arasında. Farklı baharatlarla hazırlanmış tavuk ve suşi tarzı yemeklerle, yeni yemek deneyimleri yaşayabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Maldivlerde gezilecek yerler ve konaklama üzerine güzel yazılarınız var ellerinize sağlık, teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Maldivlerde gezilecek yerler ve konaklama üzerine güzel yazılarınız var ellerinize sağlık, teşekkürler

    YanıtlaSil