27 Ekim 2015 Salı

Antalya Plajları / Antalya Beaches, Turkey


    Yurdumuzun Akdeniz kıyılarında, özellikle Antalya Körfezi boyunca dünyanın en güzel doğal plajları sıralanır. Güneş diyarı Antalya, ılık ve mavi denizle yeşil kıyılar arasında uzanan, portakal ve muz kokularıyla dolu bu kumsallarıyla turist cennetidir.
    Tabiatın en cömert davrandığı bölgelerden biri, şüphesiz Antalya' dır; Şahane bir deniz, bol güneş, nefis bir iklim, zengin bitki örtüsü, göz alabildiğine uzanan ince kumlu plajlar... Bu yüzden Antalya, dört mevsim de yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrar. Bu ilgiyi yeterince değerlendirebilmek için çoğu turistik tesislerle donatılmış olan bu doğal plajların en ünlüsü, Antalya' nın 2 km batısında, 5 km boyunca uzanan Konyaltı Plajı' dır.

    Bunun yanındaki Arapsuyu, Antalya' nın 12 km. doğusundaki Lara Plajı ve bölgenin en güzel plajlarından biri olan çamlık Sorgun' daki geniş kumsal, turistlerin çok rağbet ettiği dinlenme evleriyle doludur. Demre ile Kaş arasındaki Üçağızlar Koyu, Manavgat ile Alanya arasındaki İncekum, portakal bahçeleriyle çevrelenen Finike Kıyıları birer tabiat harikasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder