31 Ekim 2015 Cumartesi

Borromeo Adaları, İtalya


    İtalya Alp' lerinin güneyinde, Ticino ırmağının vadisi genişleyerek, büyük Maggiore gölünü meydana getirir; bu gölün sularında da, güzel manzaraları ve nefis iklimleriyle bütün dünyaca tanınan üçüz Borromeo adaları yer alır.


    Altmış beş kilometre uzunluğundaki Maggiore Gölü' nin bir kısmı İsviçre' ye aittir ve Locarno Gölü diye adlandırılır. Alp' lerin yüksek sırtlarıyla kuzey rüzgarlarından korunan ve bol güneş alan güney kısmı ise İtalya topraklarında kalır. Gölün bu kısmında bulunan Borromeo Adaları' nda yaz kış, son derece yumuşak bir iklim olduğu için, adalarda bütün tropikal bitkiler yetişebilir.


    XVII. Yüzyıl' a kadar kayalık ve çorak olan bu adaları kont Vitaliano Borromeo, nefis parklarla süsledi. L' isola Madre' de (Ana Ada) bugün çok değerli bir botanik bahçesi yer alıyor. L'isola Supperiore (Yüksek Ada) ve L'isola del Pescatori (Balıkçılar Adası) denilen ikinci ada, dünyanın dört bir yanından gelen ressamların tablolarına konu olmuştur. L'isola Bella (Güzel Ada), üç ada içinde en ünlüsü ve doğanın  en cömert davrandığı köşelerden biridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder